Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2024
διεθνήΝτοκιμαντέρ στην ρωσική τηλεόραση για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Ντοκιμαντέρ στην ρωσική τηλεόραση για το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή

Η ρωσική κρατική τηλεόραση για πρώτη φορά αποκαλύπτει όλη τη συνωμοσία και το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Κ.Καραμανλή. «Οι δολοφόνοι του Κ.Καραμανλή είχαν συμμάχους σε Στρατό, πολιτική και σε άλλες εξουσίες»!

Στο πλαίσιο της συνωμοσίας σύμφωνα με τους Ρώσους, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες, από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών, τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων .

Το ρωσικό κανάλι δημοσιοποίησε την εντυπωσιακή έρευνα στο δελτίο ειδήσεων το απόγευμα, υποστηρίζοντας ότι το 2009 η ρωσική FSB αποκάλυψε συνομιλία πρακτόρων της CIA για την «εξουδετέρωση» του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από το αξίωμα του και και τον επικείμενο θάνατο του.

Το βίντεο έχει αγγλικούς υπότιτλους. «Μια συνωμοσία στην Αθήνα και ένα πολιτικό θρίλερ, μια αίσθηση, που θυμίζει  John Le Carre ή  Ian Fleming. Μια ιστορία, η οποία σχεδόν χάθηκε από τα ΜΜΕ. Αλλά η ιστορία είναι συναρπαστική, με απροσδόκητες ανατροπές. Είναι σίγουρα μια ιστορία ντετέκτιβ, αλλά ο ντετέκτιβ δεν είναι από το Χόλιγουντ, τη Βρετανία ή ακόμα και τη Σκανδιναβία.

Αυτή η ιστορία έχει λάβει χώρα  στην Ελλάδα. Τα νέα αφορούν τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. που παρακολουθούν τα τηλέφωνά μας και ακολουθούν πολυάριθμους πολιτικούς ηγέτες, ακόμα κι αν είναι ηγέτες μιας ανεξάρτητης χώρας ή μιας ολόκληρης κυβέρνησης. Δεν εκπλήσσει πια κανέναν.

Ας θυμηθούμε την Άνγκελα Μέρκελ και τα σχέδια για απομάκρυνση της. Πρόκειται για σχέδιο απομάκρυνσης μέσα  στο έδαφος της ΕΕ.

Δεν το συναντάς πολύ συχνά. Αυτό είναι ήδη ένα νέο κεφάλαιο.

Αυτή η ιστορία αρχίζει το 2008 ή ίσως ακόμη και πριν από την χρονιά αυτήν. Πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε ήταν ο Κώστας Καραμανλής που ηγούνταν ενός δεξιού συντηρητικό κόμματος,  της Νέας Δημοκρατίας. Όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πρωθυπουργοί, αντιμετώπιζε  πολλές δυσκολίες στα οικονομικά ενώ είχε να αντιμετωπίσει την «ακούραστη» αντιπολίτευση.

Ο Καραμανλής αποφασίζει τότε να κάνει μια μεταρρυθμιστική πορεία και καταπολεμά την ανεργία.

Στην εξωτερική πολιτική του, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στη Ρωσία σε πολλές καίριες κατευθύνσεις. Από την αύξηση του όγκου των συναλλαγών μέχρι την αγορά όπλων.

Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν «φίλο του» και η Μόσχα ήταν πλέον στρατηγικός συνεργάτης του.

Αλλά το κύριο θέμα ήταν ο τομέας της ενέργειας και ο Καραμανλής υποστήριξε τη συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και στον αγωγό South Stream. Αυτός ήταν ένας αγωγός φυσικού αερίου για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νότια και Κεντρική Ευρώπη.

Για τους Έλληνες, και τα δύο έργα ήταν πράγματι επικερδή.

Υπογράφηκαν συμφωνίες μεταξύ των δύο κυβερνήσεων.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να γνωρίζει ότι εξαιτίας αυτών των συναντήσεων και διαπραγματεύσεων, ορισμένες δυνάμεις στην Ελλάδα και πέραν αυτής θα ξεκινούσαν ένα περίπλοκο σχέδιο για να διαταράξουν τα έργα.

Από την τυπική κατάσταση αποσταθεροποίησης στη χώρα μέχρι την αλλαγή της πολιτικής πορείας, και την εκκαθάριση του κύριου στόχου.

Αυτό σημαίνει ότι ο ίδιος ο Καραμανλής βρέθηκε στο στόχαστρο.

Αυτό το σενάριο έγινε διάσημο και φιλοξενήθηκε σε πολλά ελληνικά άρθρα των ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι πήραν στα χέρια τους κομμάτια πληροφοριών.

Τώρα όμως είναι δυνατόν να προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ολόκληρη την εικόνα, και να φτιάξουμε  μαζί αυτό το περίπλοκο παζλ.

Αν θέλουμε να πιστέψουμε το τι έχει δημοσιευτεί, το σχέδιο ονομάστηκε Πυθία-1.

Η Πυθία, όπως γνωρίζουμε από την αρχαία ελληνική ιστορία, ήταν μια μάντισσα, την οποία όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι ηγέτες άκουγαν πριν πάρουν σημαντικές αποφάσεις.

Το σχέδιο αυτό έπρεπε να εκτελεστεί από κάποιους ξένους πράκτορες, που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα.

Κανείς δεν ξέρει από ποιες χώρες προήλθαν. Αλλά είναι γνωστό ότι είχαν συμμάχους μεταξύ των Ελλήνων, σε στρατό, αρχές και βουλευτές.

Πρόκειται για μια καλά προετοιμασμένη, καλά οργανωμένη ομάδα, η οποία παρακολουθούσε τον Έλληνα ηγέτη. Φαίνεται ότι ετοίμαζαν  τη δολοφονία του. Αλλά πώς έμαθαν οι Έλληνες γι ‘αυτό;

Αν πιστέψουμε τον ελληνικό Τύπο, το έμαθαν από τους Ρώσους. Η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έλαβε μια ειδοποίηση από την FSB .

Με βάση αυτά τα δεδομένα, δημιουργείται ένα άκρως απόρρητο έγγραφο.

Παρόλο που ταξινομείται ως απόρρητο, κάποια στιγμή βγαίνει στον Τύπο και γίνεται η βάση για δημοσιεύσεις, αλλά και για μια δικαστική έρευνα.

Αλλά πώς έμαθε η FSB για τη συνωμοσία κατά του Καραμανλή;

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δηλώνουν ότι οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ενδιαφέρθηκαν για αυτή την ιστορία μετά από προσπάθειες ορισμένων ξένων πρακτόρων να παρακολουθήσουν τα τηλέφωνα του Κώστα Καραμανλή, του Γεωργίου Παρβάνοφ,  πρώην προέδρου της Βουλγαρίας και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε αυτές τις συνομιλίες, οι τρεις τους μιλούσαν για αγωγούς φυσικού αερίου και για εφοδιασμό με πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Στη Δύση, «κάποιοι»  πραγματικά δεν ήθελαν  να υλοποιηθεί το έργο του αγωγού  Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και ο αγωγός South Stream.

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά η μετατόπιση μιας ολόκληρης χώρας στο χάος εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετικά ύποπτη επιλογή.

Για να καταλάβει το μέγεθος της συνωμοσίας, να καθορίσει τα μέλη της αλλά και για να την αποτρέψει από το να συμβεί, η FSB έστειλε μια ομάδα έρευνας στην Ελλάδα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι όλα αυτά προέρχονται από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και αποτελούν διαβαθμισμένες πληροφορίες που βγήκαν στον Τύπο.

Η ελληνική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της αντι-κυβερνητικής συνωμοσίας, συμμετείχαν τουλάχιστον 7 τρομοκρατικές ομάδες.

Από αυτές, οι 3 ειδικεύονταν σε κλοπές και  απαγωγές εύπορων επιχειρηματιών .

Όλα αυτά έγιναν για να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα  χάους και φόβου στους δρόμους και στις επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει όμως αποσταθεροποίηση ενός κράτους.

Τέσσερις ακόμη τρομοκρατικές ομάδες ήταν υπεύθυνες για την οργάνωση του χάους των δρόμων . Το 2008 ήταν η χρονιά των συνεχών συγκρούσεων σε ελληνικές πόλεις. Μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων διαδηλωτών.

Το χάος ξεκίνησε αφού οι αστυνομικοί σκότωσαν έναν έφηβο.

Οι διαμαρτυρίες τότε φούντωσαν από φοιτητές και χιλιάδες θυμωμένους πολίτες.

Υπήρχαν όμως και άνθρωποι που απλά απολάμβαναν τέτοιες κινήσεις.

Μεταξύ αυτών ήταν αυτοί οι άνθρωποι με μαύρες μάσκες. Ακραίοι μαχητές που ανήκαν στην αριστερής πτέρυγας-αναρχικοί. Κανείς δεν ξέρει ποιοι ήταν .

Είναι ένα άλλο ερώτημα που τέθηκε ήταν ποιος τα ελέγχει όλα αυτά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ξένοι μετανάστες κατέστησαν τα πράγματα χειρότερα στους δρόμους.

Το μαζικό χάος στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, καθώς και η αύξηση της οικονομικής και κοινωνικής έντασης, εξασθένησαν πραγματικά τις θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ωστόσο, οι εισβολείς δεν κατάφεραν αρκετά ώστε να δολοφονήσουν τον Πρωθυπουργό. Εντούτοις, τον παρακολουθούσαν όμως προσεκτικά.

Σε αυτό το πολύ μυστικό έγγραφο περιγράφεται ένα επεισόδιο, όταν οι Ρώσοι συναντήθηκαν με τους συνωμότες πρόσωπο με πρόσωπο.

Υποτίθεται ότι το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2008, γύρω από τη Νέα Μάκρη της Αττικής, μετά από μια εκκένωση στο δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Υποτίθεται ότι οι κινήσεις των φρουρών του Έλληνα πρωθυπουργού και των Ρώσων κατασκόπων καταγράφονταν από ένα παράξενο μινι βαν.

Τα άτομα που ήταν μέσα σε αυτό κατάφεραν και έφυγαν μετά το συμβάν με μοτοποδήλατα χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας.

Μέσα στο Μίνι βαν οι αρχές βρήκαν ένα οπλοστάσιο συμπεριλαμβανομένων εκρηκτικών, τουφέκια Kalashnikov, συστήματα επικοινωνίας, εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, λεπτομερείς χάρτες με τη διαδρομή του πρωθυπουργού και πληροφορίες για τους σωματοφύλακες του.

Ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε στον Καραμανλή και σε ολόκληρη την Ελλάδα, αν δεν έρχονταν το περιστατικό στο  φως. Τα όπλα και οι χάρτες λήφθηκαν ως απόδειξη.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ξεκίνησε έρευνα. Και μετά από αρκετά χρόνια, η υπόθεση κατέληξε στο δικαστήριο.

Όλα τα ονόματα των μελών της συνωμοσίας κρατούνται μυστικά όπως και όλη η έρευνα .

Ξέρουμε μόνο λίγα ονόματα. Όπως τον William Basil, πρώην πράκτορα της CIA.

Έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και θεωρούνταν ο καλύτερος στην παρακολούθηση και ειδικά στην τηλεφωνική παρακολούθηση.

Ένα ένταλμα για τη σύλληψή του εκδόθηκε το 2015 αλλά ο ίδιος κατάφερε και διέφυγε  .

Είναι γνωστό ότι η παρακολούθηση του Καραμανλή έγινε από τα τηλέφωνα που αγόρασε προσωπικά ενώ χρησιμοποιούσε επίσης κάρτες SIM, εγγεγραμμένες στην Αθήνα αλλά ελεγχόμενες από την αμερικανική πρεσβεία.

Επίσης φέρεται ότι ο πρώην βουλευτής, Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση και για  προδοσία και διάδοση κρατικών μυστικών.

Ανήκε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Ήταν σύμμαχος του Γεωργίου Παπανδρέου και  πολιτικός εχθρός του Καραμανλή, ως σοσιαλιστής.

Μεταξύ άλλων κατηγορουμένων είναι και δύο πρώην πράκτορες ειδικών υπηρεσιών πληροφοριών  της Ελλάδας.

Κατηγορούνται  για προδοσία και διάδοση κρατικών μυστικών σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διέρρευσαν από τις ελληνικές υπηρεσίες στον Τύπο, από τους 20 πολιτικούς που εμπλέκονται, γνωρίζουμε μόνο τους 4 που είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ο Κώστας Καραμανλής ήταν  ζωντανός, αλλά έπρεπε να αποσυρθεί.

Έχασε τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2009. Αναγκάστηκε να τις κάνει με διαρκείς διαδηλώσεις και κάτω από  μια συνολική τεταμένη ατμόσφαιρα.

Τελικά, η Ελλάδα εξήλθε αργά από το σχέδιο του αγωγού  Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South Stream.

Αποφασίστηκε  επίσης να μην αγοραστεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός.

Αν και η σχέση τους με τη Ρωσία είναι ακόμα θερμότατη, σταθερή και καλή, οι Έλληνες πρωθυπουργοί, που αντικατέστησαν τον Καραμανλή, δεν μιλούσαν πλέον για στρατηγική συνεργασία.

“Ας θυμηθούμε την αλληλογραφία μεταξύ Αμερικανών διπλωματών από το WikiLeaks.

Η εξωτερική πολιτική που ασκούσε ο Κώστας Καραμανλής τους δυσαρέστησε. Έκαναν πολλές προσπάθειες ανατροπής της εξουσίας του .

Ωστόσο, αυτό δεν αφορούσε μόνο τη σχέση του με τη Ρωσία, αλλά μια ολόκληρη σειρά θεμάτων, που ανησυχούσαν τις ΗΠΑ.

Όπως  για παράδειγμα την αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, το  βέτο στην ΠΓΔΜ  για να εισέλθει  στο ΝΑΤΟ λόγω του ονόματος της χώρας, τη κυπριακή διαμάχη και κά.

Ο τόνος συμπεριφοράς των ΗΠΑ ήταν  πολύ ερεθισμένος και αλαζονικός. Τι συμβαίνει? Η Ελλάδα μπαίνει σε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία; Είμαστε μπερδεμένοι!

Τέλος πάντων, το μυθιστόρημα μυθιστόρημα συνεχίζεται”».

[pronews]

Τα πιο σημαντικά