Νταϊάνα: Η Αστυνομία είχε ανακρίνει τον Πρίγκιπα Κάρολο εξετάζοντας το σενάριο της δολοφονίας

21 Ιουνίου, 2021 5:29 ΜΜ
More videos

Στο πλαίσιο έρευνας για τον θάνατο της Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/06), ερωτήθηκε και ο Πρίγκιπας Κάρολος αφού η Αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου εξέτασε και το σενάριο της δολοφονίας.

Ο πρώην αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζον Στίβενς, αποκάλυψε ότι ανέκρινε τον Πρίγκιπα Κάρολο υπό το πρίσμα ισχυρισμών ότι σχεδίαζε να σκοτώσει την Πριγκίπισσα Νταϊάνα, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (18/06).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», ο Πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε ως μάρτυρας το 2005, κατά τη διάρκεια τριετούς έρευνας για τον θάνατο της Νταϊάνα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο Παρίσι, το 1997. Ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε ρωτηθεί σχετικά με ένα σημείωμα που είχε γράψει η Νταϊάνα το 1995, προβλέποντας ότι θα πέθαινε λόγω «αστοχίας των φρένων και σοβαρού τραυματισμού της στο κεφάλι», προκειμένου εκείνος να νυμφευόταν την πρώην νταντά των γιων του, Τίγκι Λέιτζ-Μπουρκ, καθώς σύμφωνα με τη φημολογία εκείνης της εποχής ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε σχέση με την τελευταία, κάτι που δεν επαληθεύτηκε ποτέ.

Πάντως, το σημείωμα, το οποίο είχε παραδοθεί στον μπάτλερ της Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ, έγραφε: «Κάθομαι εδώ, στο γραφείο μου σήμερα, τον Οκτώβριο, λαχταρώντας κάποιος να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να παραμείνω δυνατή και να κρατήσω ψηλά το κεφάλι μου. Αυτή η ιδιαίτερη φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη. Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου. Αποτυχία φρένων και σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι προκειμένου να ανοίξει το μονοπάτι για να παντρευτεί την Τίγκι. Η Καμίλα δεν είναι τίποτα άλλο παρά δόλωμα, οπότε μας χρησιμοποιεί ο ίδιος άνδρας με κάθε έννοια της λέξης». Έτσι, σύμφωνα με την προαναφερθείσα δημοσίευση, ο Τζον Στίβενς διάβασε το σημείωμα στον Πρίγκιπα Κάρολο σε μια συνάντηση που είχαν στο Λονδίνο και, στη συνέχεια, τον ρώτησε: «Γιατί νομίζετε ότι η Πριγκίπισσα έγραψε αυτό το σημείωμα, κύριε;». Ο Πρίγκιπας Κάρολος απάντησε: «Δεν ήξερα τίποτα για (το σημείωμα) μέχρι να δημοσιευτεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης». Υπενθυμίζεται ότι μέρος του σημειώματος είχε δημοσιευθεί από τη «Mirror», το 2003, ύστερα από σχετική συμφωνία με τον μπάτλερ της Νταϊάνα.

Έπειτα, ο Τζον Στίβενς ρώτησε τον Πρίγκιπα Κάρολο: «Δεν συζητήσατε γι’ αυτό το σημείωμα μαζί της, κύριε;». Ο Πρίγκιπας Κάρολος απάντησε: «Όχι, δεν ήξερα ότι υπήρχε». Επιπλέον, ο αστυνομικός ρώτησε τον Πρίγκιπα Κάρολο: «Ξέρετε γιατί η Πριγκίπισσα είχε αυτά τα συναισθήματα, κύριε;». Από την πλευρά του, ο Πρίγκιπας Κάρολος απάντησε: «Όχι, δεν το ήξερα».

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας δεν ανακρίθηκε ως ύποπτος. Πάντως, η δικαστική ετυμηγορία, το 2008, έκανε λόγο για θάνατο ως αποτέλεσμα της «βαριάς αμέλειας οδήγησης των ακόλουθων οχημάτων και της Mercedes» στην οποία επέβαινε η Νταϊάνα. Ο Τζον Στίβενς είπε ότι η ομάδα του δεν βρήκε άλλα στοιχεία κατά την έρευνά του για να υποστηριχθεί το σενάριο που υπαινισσόταν η Νταϊάνα στο σημείωμά της.

Ακολουθήστε μας στο facebook: