Νόβακ Τζόκοβιτς: Κίνδυνος να χάσει την Lacoste από χορηγό του μετά την απέλαση από την Αυστραλία

18 Ιανουαρίου, 2022 1:58 ΜΜ
More videos

Λίγες ώρες μετά την απέλαση του νούμερο ένα τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, με ανακοίνωσή της η γαλλική εταιρεία ένδυσης «Lacoste», που αποτελεί βασικό χορηγό του 34χρονου τενίστα, αναφέρει ότι θα εξετάσει όλα τα γεγονότα αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο να μην είναι πλέον χορηγός του.

«Το ταχύτερο δυνατό, θα έρθουμε σε επαφή με τον Νόβακ για να εξετάσουμε όλα τα γεγονότα που αφορούσαν την παρουσία του στην Αυστραλία» δήλωσε η γαλλική εταιρεία ρουχισμού σε σημερινή της ανακοίνωση. «Ευχόμαστε να γίνει ένα εξαιρετικό τουρνουά και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για τις προσπάθειες να διασφαλίσουν καλές συνθήκες για τους παίχτες, το προσωπικό και τους θεατές» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το CNN, πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση χορηγού του Τζόκοβιτς από την έναρξη του σήριαλ με την ακύρωση της βίζας του τενίστα στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Όπεν. Εκτός από τη Lacoste, καμία άλλη εταιρεία – χορηγός δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα. Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες Peugeot, Hublot και Asics κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κλείσει εμπορικές συμφωνίες, ύψους 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ετησίως.

Θερμή υποδοχή στο Βελιγράδι – Δεν έκανε δηλώσεις ο Σέρβος τενίστας

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας, 17 Ιανουαρίου, στο Βελιγράδι από το Ντουμπάι που αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού της επιστροφής του από την Αυστραλία. Έξω από το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου τον περίμεναν δεκάδες πολίτες οι οποίοι κρατούσαν σημαίες της Σερβίας, φωνάζοντας το όνομα του.

Τζόκοβιτς: Μήνυμα από το Παρίσι

Μάλιστα, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, έγραψε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης: «Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια, όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες. Ευχαριστώ το αθλητικό κίνημα για τη δουλειά στο να πειστούν οι τελευταίοι, λίγοι ανεμβολίαστοι. Θα εργαστούμε μαζί για να γίνουμε πρέσβεις αυτών των μέτρων σε διεθνές επίπεδο».

Το Ρολάν Γκαρός έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 22 Μαΐου. Εάν μέχρι τότε δεν υπάρξει άρση των μέτρων για την πανδημία, ο εμβολιασμός θα αποτελέσει το μοναδικό… διαβατήριο του Τζόκοβιτς για τη συμμετοχή του.