Η Νουτέλα είναι έξαλλη με την φωτογραφία που δείχνει τι περιέχει πραγματικά το βαζάκι

9 Ιουνίου, 2017 3:04 ΠΜ
More videos

Η Νουτέλα είναι μια από τις πιο διάσημες επιλογές πρωινού, αλλά τελικά μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο πιστεύαμε.

Η Νουτέλα ενοχλήθηκε, όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που δείχνει τα συστατικά που περιέχει και αυτή η εικόνα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που βλέπουμε στο σούπερ μάρκετ. Τα συστατικά της είναι φοινικέλαιο, αποβουτυρομένο γάλα σε σκόνη, κακάο, φουντούκια και ζάχαρη.

Η Νουτέλα ενοχλήθηκε, όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία με τα συστατικά της σε ωμή μορφή: φοινικέλαιο, αποβουτυρομένο γάλα σε σκόνη, κακάο, φουντούκια και ζάχαρη.

Η φωτογραφία που έγινε ανάρπαστη δείχνει την αναλογία του κάθε συστατικού και την τεράστια ποσότητα φοινικέλαιου που περιέχει, το οποίο έχει καταγραφεί ως πιθανόν καρκινογόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας Τροφίμων.

Η Φερρέρο, η εταιρία στην οποία ανήκει η Νουτέλα, αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και υποστηρίζει, ότι περιέχει ασφαλές και υγιές φοινικέλαιο.

Ίσως, το πιο σοκαριστικό στην φωτογραφία είναι η μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που περιέχει, που ξεπερνάει κατά πολύ τα υπόλοιπα συστατικά.

Παρόλο που η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή όχι στο βαζάκι η ζάχαρη είναι καταχωρημένη πρώτη ως ένα από τα συστατικά. Σύμφωνα με τις οδηγίες για τις ετικέτες των τροφίμων, είναι το συστατικό με την μεγαλύτερη ποσότητα μέσα στο προϊόν.

Οι διατροφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν, ότι κάθε κουταλιά της σούπας Νουτέλα περιέχει 8,9 γρ. ζάχαρης, το οποίο ισούται με 227,2 γρ. σε ένα βαζάκι.

Η Φερρέρο δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή όχι, αλλά έκανε μια δήλωση, στην οποία αναφέρει: “Δεν αποκαλύπτουμε όλες τις αναλογίες των συστατικών του προϊόντος μας, καθώς η συνταγή μας είναι μοναδική και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να την προφυλάξουμε.”

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: