Νοτοπούλου: «Αδύνατο σημείο της Θεσσαλονίκης το κόμπλεξ της Αθήνας»

10 Δεκεμβρίου, 2018 10:53 ΠΜ
More videos

Το έργο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το δικό της ως υπεύθυνης του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη υπερασπίζεται σε συνέντευξή της στο «Έθνος» η υφυπουργός Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου.

Την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση στις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου ενώ υποστηρίζει ότι πυξίδα της είναι ένα «ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή».

«Για δεκαετίες η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα ζουν με γυρισμένη την πλάτη στο φυσικό τους περιβάλλον, στους γείτονές της. Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, εργαζόμαστε εντατικά! Έχουμε σηκώσει τα μανίκια για να κάνουμε πράξη ένα όραμα: η Βόρεια Ελλάδα να γίνει ηγέτιδα δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το γραφείο του πρωθυπουργού ήταν καταλύτης στην προσπάθεια αυτή» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της περιοχής η υφυπουργός Εσωτερικών δηλώνει: «Αδύναμο σημείο είναι το «παλιό»: το παλιό κατεστημένο. Η συντήρηση. Οι παλαιοκομματικές λογικές. Το σύστημα που έβγαλε ρίζες. Το σκοτεινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης που την έκανε ενοχική. Το κόμπλεξ της συμπρωτεύουσας. Ρόλοι που καθήλωσαν τη Θεσσαλονίκη. Το κυνήγι φαντασμάτων. Η κουλτούρα αποποίησης των ευθυνών».

Στην ίδια συνέντευξη η κ. Νοτοπούλου αποφεύγει να κάνει σαφή αναφορά για το θέμα της υποψηφιότητάς της στο δήμο Θεσσαλονίκης ωστόσο απευθύνει κάλεσμα «σε όλους τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως κομματικής ταύτισης, σε όποιον και όποια αγωνιά για μια πόλη δημοκρατική, μια πόλη που σέβεται τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, μια πόλη που δεν κρύβει την Ιστορία της, αλλά μαθαίνει. Μια πόλη που με αυτοπεποίθηση σχεδιάζει την ανάπτυξή της».

«Αυτή είναι η προσπάθειά μας, η πυξίδα μας. Όλοι μας να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο για μια πόλη ανοιχτή και φωτεινή. Εργάζομαι γι’ αυτό με όλη μου τη δύναμη» καταλήγει η υφυπουργός Εσωτερικών.