Η Νότια Κορέα παρουσίασε τεράστια ρομπότ που θα περιπολούν τα σύνορά της.

3 Ιανουαρίου, 20173:28 ΜΜ
More videos

Η εταιρία ρομποτικής «Hankook Mirae Technology» από τη Νότια Κορέα αποκάλυψε το «Μέθοδος 2», ένα γιγάντιο ρομπότ. Το τεράστιο μηχάνημα έχει ύψος περίπου 4 μέτρα και ζυγίζει 1,5 τόνο. Μπορεί να σας θυμίζει ρομπότ από ταινία επιστημονικής φαντασίας μόνο που το συγκεκριμένο είναι πραγματικό.

Το ρομπότ «Μέθοδος 2» της Νότιας Κορέας μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

getty

Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη αν σκεφτούμε πως ο σχεδιαστής του ρομπότ είναι ο Βιτάλι Βουλγκάροφ. Έχει εργαστεί σε διάφορες ταινίες του Χόλυγουντ όπως οι: Ρόμποκοπ, Εξολοθρευτής και Transformers.

Ο Γιανγκ Τζιν-Χο, ο πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε:

«Το ρομπότ μας είναι το πρώτο επανδρωμένο δίποδο ρομπότ του κόσμου και δημιουργήθηκε για να δουλεύει σε ακραία επικίνδυνες περιοχές όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε.»

Το μεγάλο δημιούργημα έχει μόλις 12 μήνες που δημιουργήθηκε και οι φήμες λένε πως η χώρα σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να στείλει μια προειδοποίηση κατά της Βόρειας Κορέας.

getty

Πιστεύεται ότι θα περιπολεί τα σύνορα μεταξύ των γειτονικών χωρών.

Επιπλέον, το μηχάνημα θα μπορούσε να είναι χρήσιμο για διάφορους σκοπούς, όπως οι κατασκευές και το έργο της αποθήκης ή ακόμα και η στρατιωτική χρήση.

Παρακολουθήστε το βίντεο με το μεγάλο ρομπότ:

Οι δημιουργοί διευκρινίζουν πως χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να τελειοποιηθούν οι λειτουργίες του.

Ο Γιανγκ αναφέρει:

«Το ρομπότ είναι ενός έτους οπότε κάνει βήματα μωρού. Όπως οι άνθρωποι, θα είναι ικανό να κινείται πιο ελεύθερα τα επόμενα 2 χρόνια.»

Η εταιρεία ελπίζει να έχει την τελική έκδοση του «Μέθοδος-2» ώστε να διατεθεί στην αγορά στα τέλη του 2017. Θα πωλείται περίπου 10 δισεκατομμύρια γουόν δηλαδή περίπου 8,3 εκατομμύρια δολάρια.

getty
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News