Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
διεθνήΝότια Κορέα: Ανάρπαστες οι μάσκες μόνο για τη μύτη – «Για πιο...

Νότια Κορέα: Ανάρπαστες οι μάσκες μόνο για τη μύτη – «Για πιο ασφαλή γεύματα»

Οι “kosk” έχουν γίνει τάση στη Νότια Κορέα.

Πρόκειται για μία μάσκα που καλύπτει μόνο τη περιοχή της μύτης, ώστε όσοι την φορούν να έχουν θεωρητικά μικρότερες πιθανότητες να κολλήσουν κορωνοϊό ενώ τρώνε ή πίνουν με παρέα.

Το συγκεκριμένο είδος μάσκας ονομάζεται kosk, από τον συνδυασμό των λέξεων “ko”, που θα πει μύτη στα κορεάτικα, και “mask”.

Η εταιρεία Atman πουλά κουτιά των δέκα έναντι 7,14 ευρώ και κάθε μάσκα αποτελείται από δύο αποσπώμενα κομμάτια που αφήνουν το στόμα ελεύθερο όταν απαιτείται.

«Κάποιες μελέτες υποδεικνύουν ότι η μύτη είναι η ευκολότερη οδός για τον κορωνοϊό, για να εισέλθει στο σώμα, οπότε η χρήση μιας μάσκας μόνο για τη μύτη μπορεί να μην είναι τόσο γελοία όσο φαίνεται», σχολιάζει ο Guardian.

Μάλιστα, σημειώνεται πως οι μάσκες αποκλειστικά για τη μύτη είναι σχεδιασμένες να φοριούνται και κάτω από άλλες, συμβατικές μάσκες.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Ινστιτούτο Υγείας του πανεπιστημίου Deakin στην Αυστραλία, λέει πως οι μάσκες που καλύπτουν μόνο τη μύτη είναι μία «παράξενη ιδέα» αλλά θα ήταν «καλύτερες από το τίποτα». «Πιθανότατα η διαφορά είναι οριακή», καταλήγει.

Τα πιο σημαντικά