Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2024
Ελλάδα«Νοσούν εμβολιασμένοι γιατροί - Ξεπηδούν εστίες από παντού» – Κραυγή αγωνίας από...

«Νοσούν εμβολιασμένοι γιατροί – Ξεπηδούν εστίες από παντού» – Κραυγή αγωνίας από την Κοζάνη

Ουκ ολίγα είναι τα περιστατικά μολύνσεων υγειονομικών στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες στους οποίους έχουν χορηγηθεί 1 ή και οι 2 δόσεις του εμβολίου.

Τα ερωτήματα που γεννώνται σχετικά με την συντριπτική προστασία που υποτίθεται ότι προσφέρει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι πολλά.

Την ίδια στιγμή σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι υγειονομικοί στην Π.Ε. της Κοζάνης, μία περιοχή που τελεί σε καθεστώς ιδιαίτερα αυστηρών περιοριστικών μέτρων από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Μιλώντας στο Grtimes.gr, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Χάρης Τσεβεκίδης, παραδέχθηκε πως ξεπηδούν συνεχώς νέες εστίες μόλυνσης στα ιατρικά κέντρα της περιοχής, τα οποία πολλές φορές αφορούν γιατρούς που ήδη έχουν εμβολιαστεί!

«Στα Σιδερά Κοζάνης για παράδειγμα, έχουν κολλήσει πολλοί και έχουν τεράστιο πρόβλημα σε σχέση με τον πληθυσμό τους. Είναι σαν πυρκαγιά, με μικροεστίες παντού! Δεν είναι μαζικά σε ένα σημείο.

Συν τοις άλλοις έχουμε φοβερή διασπορά μέσα στα νοσοκομεία. Έχουμε αρκετούς συναδέλφους που νοσούν και αυτό δείχνει ότι το εμβόλιο μπορεί να μας προστατεύει από το να νοσηλευτούμε, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι!».

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση νοσοκομεία της Κοζάνης, τόσο όσον αφορά την έλλειψη ΜΕΘ όσο και την έλλειψη προσωπικού, μιας και αρκετοί είναι εκείνοι που νοσούν, είναι αρκετά δύσκολη.

«Οι απλές κλίνες Covid αλλά και οι κλίνες ΜΕΘ είναι υπερπλήρεις. Έχουμε στείλει δεξιά – αριστερά πολλαπλάσιο νούμερο ασθενών από αυτόν που φιλοξενούμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός».

Ο πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου επέστησε την προσοχή και σε ότι αφορά τα περιβόητα self tests, χαρακτηρίζοντας πολύ επικίνδυνα τα απόβλητα που θα δημιουργηθούν μετά την χρήση τους:

«Εγώ ως καρδιολόγος είμαι υποχρεωμένος να συλλέγω τα απόβλητα και να τα καταστρέφω με συγκεκριμένο τρόπο. Μάλιστα αν τυχόν υποπέσω σε λάθος και τα πετάξω κάπου αλλού μπορεί να μου κλείσουν μέχρι και το ιατρείο. Τώρα τι θα γίνει; Θα πετάμε το τεστ στα οικιακά απόβλητα; Θα πρέπει να υπάρξουν σημεία συλλογής αυτών των self test, αλλιώς κινδυνεύουμε με πολύ μεγάλη διασπορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε επικίνδυνες μεταλλάξεις!».

Τα πιο σημαντικά