Νοσοκόμες ξεκαρδίζονται στα γέλια ενώ ο ηλικιωμένος ασθενής τους πεθαίνει μπροστά τους

23 Φεβρουαρίου, 201810:44 ΠΜ
More videos

Ο James Dempsey, 89 ετών και βετεράνος του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας. Η οικογένεια του, προφανώς προκειμένου να έχει μια πλήρη εικόνα για τη φροντίδα που λάμβανε, είχε τοποθετήσει μέσα στο δωμάτιο του κρυφή μια κάμερα. Όταν ο 89χρονος άνδρας πέθανε, η οικογένειά του είδε τις τελευταίες λήψεις και ανακάλυψε το τραγικό τέλος του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ηλικιωμένος αν και καλούσε τις νοσοκόμες πατώντας το κουμπί που βρισκόταν δίπλα στο κρεβάτι του, αν και φώναζε βοήθεια λέγοντας πως δεν μπορεί να αναπνεύσει, αρχικά κανείς δεν έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Όταν οι νοσοκόμες ανταποκρίνονται ο ηλικιωμένος αδυνατεί πλέον ακόμη και να ζητήσει βοήθεια, αφού αργοπεθαίνει καμία δεν τους προσφέρει τις πρώτες βοήθειες ενώ μια εξ αυτών φαίνεται ξεκάθαρα να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Όχι μόνο αποτυγχάνει να του προσφέρει έστω την στοιχειώδη βοήθεια που εκ του λειτουργήματός της οφείλει, αλλά ευτελίζει τη στιγμή που ο 89χρονος αφήνει την τελευταία του πνοή και στερώντας του κάθε αξιοπρέπεια.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του 89χρονου, η νοσοκόμα Mable Turman κατηγορείται από την Πολιτεία για αμέλεια στην τέλεση των καθηκόντων της, η Wanda Nuckles για στέρηση της παροχής αναγκαίων υπηρεσιών σε ηλικιωμένο και η Loyce Pickquet Agyeman κατηγορείται για αμέλεια αλλά και για ανθρωποκτονία.

Το γηροκομείο δεν γνώριζε για την ύπαρξη κρυφής κάμερας μέχρι το 2015 (το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε το 2014) και ακόμη και όταν έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βίντεο επέτρεψε στις νοσοκόμες να συνεχίσουν να εργάζονται σε αυτό για άλλους 10 μήνες.

Τόσο το γηροκομείο όσο και οι νοσοκόμες έδωσαν δικαστικές μάχες για να μην δοθεί στη δημοσιότητα το βίντεο αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε όταν το 11Alive κατάφερε να εξασφαλίσει σχετική άδεια από τον αρμόδιο δικαστή τον περασμένο Νοέμβριο και αφού η οικογένεια του 89χρνου είχε καταθέσει αγωγή.

Στη δίκη, οι νοσοκόμες θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις για τον τρόπο που αντέδρασαν στην έκκληση βοήθειας του 89χρονου, ενώ ήδη η Nuckles φαίνεται να έχει δώσει ψευδή κατάθεση αφού ισχυρίστηκε ότι ανταποκρίθηκε αμέσως και ένα προσπάθειες καρδιοπνευμονικής ανάνηψης και συνέχισε μέχρι να έρθουν οι πρώτες βοήθειες. Στο βίντεο βέβαια δεν φαίνεται κάτι τέτοιο αφού η γυναίκα δεν κάνει απολύτως τίποτα αν και ο ηλικιωμένος άνδρας πεθαίνει.

[huffpost] [dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News