Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΝοσηλεύτρια απαντά σε όσους λένε ότι ο Μητσοτάκης έκανε εμβόλιο με φυσιολογικό...

Νοσηλεύτρια απαντά σε όσους λένε ότι ο Μητσοτάκης έκανε εμβόλιο με φυσιολογικό ορό

Η Ελλάδα έζησε χθες Κυριακή 27 Δεκεμβρίου ιστορικές στιγμές με την έναρξη των εμβολιασμών. Υπήρξαν όμως και εκείνοι που αντιμετώπισαν με δισταγμό τον ερχομό του εμβολίου και όσους το έκαναν, συνεχίζοντας τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν κατά καιρούς αναπτυχθεί.

Μία από αυτές ανέφερε ότι στο φιαλίδιο υπήρχε φυσιολογικός ορός και όχι το υγρό μείγμα του εμβολίου που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ) και μέλους του Ινστιτούτου Υγείας (ΙΝΕΠΥ) Ελένης Πέτρακα, η οποία θέλησε να απαντήσει μέσω Facebook.

«Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα» έγραψε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτησή της:

«Διαβάζω και δε ξέρω πραγματικά από που να το ξεκινήσω….

“Έκανε ο πρωθυπουργός αντί για εμβόλιο φυσιολογικό ορο” λένε αυτοί ορμώμενοι από τη φωτογραφία που η Νοσηλεύτρια κάνει αναρρόφηση από μια αμπούλα φυσιολογικού όρου με σύριγγα.

True story: Πολλά φάρμακα για να διαλυθούν και να αναμειχθούν πρέπει να προστεθεί στο φιαλίδιο διαλύτης ή αλλιώς φυσιολογικός όρος.

Η τελική αναρρόφηση των ml είναι το αραιωμένο φάρμακο που θα γίνει υποδόρια ή ενδομυϊκά στους εμβολιαζοντες ανάλογα με τις οδηγίες των φαρμάκων.

Στο βίντεο υπάρχει περιγραφή της δοσολογίας και πληροφόρηση πόσες δόσεις βγάζει το φιαλίδιο για πόσους ανθρώπους δλδ.

Ο Πρωθυπουργός έκανε το εμβόλιο.

Η δημοκρατία μας όμως επιτρέπει σε όλους ελεύθερη βούληση.

Ας ενημερωθούμε σωστά από τον οικογενειακό γιατρό μας. Τελικά πολλές φορές και η εικόνα για άλλους είναι 1000 λέξεις και για άλλους μια οφθαλμαπάτη.

Στην προκειμένη περίπτωση όσοι δεν γνωρίζετε τη μεθοδολογία της διάλυσης και της χορήγησης φαρμάκων είναι απολύτως λογικό να έχετε μαύρα μεσάνυχτα».

Τα πιο σημαντικά