Η Νορβηγία κατασκευάζει το πρώτο τούνελ για πλοία στον κόσμο

8 Απριλίου, 20176:21 ΠΜ
More videos

Το τούνελ, το οποίο θα έχει μήκος 1,7 χιλιόμετρα και 36 μέτρα πλάτος, πρόκειται να κατασκευαστεί στην χερσόνησο Σταντ, μια περιοχή στα δυτικά της χώρας που σαρώνεται από ισχυρές καταιγίδες

Auto55

Το “πράσινο φως” για την κατασκευή στη Νορβηγία του πρώτου παγκοσμίως τούνελ για πλοία μέσα από ένα βουνό, δόθηκε και ήδη αυτή την στιγμή είναι υπό κατασκευή.

Δείτε το βίντεο

Tο τούνελ Σταντ θα παρακάμπτει τη χερσόνησο Σταντ, μια περιοχή που μαστίζεται από θύελλες στη δυτική Νορβηγία, και θα έχει μήκος 1,7 χλμ, ύψος 37 μέτρα και πλάτος 26,5 μέτρα.

Auto55

Η συγκεκριμένη περιοχή (πέλαγος Σταντχάβετ) είναι η πιο εκτεθειμένη και επικίνδυνη θαλάσσια ζώνη των νορβηγικών ακτών.

Auto55

Ισχυροί άνεμοι στα ανοιχτά της χερσονήσου συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για τη ναυτιλία στη Βόρεια Θάλασσα, και πολλά πλοία αναγκάζονται να περιμένουν να περάσουν οι καταιγίδες πριν μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Auto55

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Sky News, ξακουστοί θαλασσοπόροι όπως οι Βίκινγκς προτιμούσαν να αποφεύγουν τα νερά αυτά και να περνούν τα σκάφη τους από ξηράς.

Auto55

Τούνελ για μικρότερα σκάφη έχουν ήδη κατασκευαστεί σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως το Canal du Midi στη Γαλλία. Ωστόσο, το τούνελ Σταντ θα είναι το πρώτο που θα εξυπηρετεί πλοία με δυνατότητα μεταφοράς μέχρι και 16.000 τόνων (επιβάτες, φορτίο).

Auto55

“Το τούνελ του Σταντ για πλοία τελικά θα κατασκευαστεί. Η κυβέρνηση εξασφαλίζει ασφαλέστερα και πιο αξιόπιστα περάσματα για τη μεταφορά εμπορευμάτων κατά μήκος των νορβηγικών ακτών, σε μια από τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες θάλασσες”, είχε δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κέτιλ Σόλβικ-Όλσεν.

Το έργο αναμένεται να κοστίσει 295 εκατ. ευρώ, είχε ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται από την αρχή του έτους και θα αναμένεται ολοκληρωθεί το 2021-2022.

Το τούνελ του Σταντ θα είναι το πρώτο που θα εξυπηρετεί πλοία μέχρι 16.000 τόνων μεταφέροντας εμπορεύματα και επιβάτες.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News