Νόμιζε ότι το πίτμπουλ του θα έκανε κακό στο παιδί του. Αυτό που έγινε δεν το περίμενε κανένας.

18 Μαΐου, 2016 3:43 ΜΜ
More videos

Όσο πιστά και προβλέψιμα και αν είναι τα σκυλιά, κάποιες φορές μπορεί να εμφανίσουν πολύ περίεργη συμπεριφορά. Τα μικρά και χνουδωτά σκυλιά μπορεί να έχουν έντονο ταμπεραμέντο και ενίοτε επιθετικό χαρακτήρα, ενώ τα μεγάλα μπορεί να είναι ευχαριστημένα με το κοιμούνται όλη μέρα. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις, που τα σκυλιά αλλάζουν την συμπεριφορά τους ανάλογα με τον ποιον αλληλεπιδρούν. Αυτό ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του Ζακ, του πίτμπουλ.

Ένας άντρας αφηγείται μια ιστορία για το πίτμπουλ της γυναίκας του, που δεν τον συμπάθησε ποτέ και αυτό του προκάλεσε ανησυχία για την στιγμή, που θα έφερναν το μωρό τους στο σπίτι. Μήπως, ο Ζακ φερόταν στο μωρό με τον ίδιο τρόπο που φερόταν και στον ίδιο; Από ότι φαίνεται, όμως, ακόμα και τα πιο σκληρά σκυλιά μπορούν να μας εκπλήξουν με την συμπεριφορά τους και να μας συγκινήσουν.

Ο Ζακ, το πίτμπουλ

Η γυναίκα μου και εγώ είχαμε ο καθένας από ένα σκύλο πριν παντρευτούμε και κρατήσαμε και τα δυο σκυλιά μετά τον γάμο. Η γυναίκα μου είχε τον Ζακ, που ήταν διασταύρωση πίτμπουλ και λαμπραντόρ και με μισούσε.

1

Προειδοποίηση

Όταν γεννήθηκε η κόρη μας, είπα στην γυναίκα μου: “Αν έχει την ίδια συμπεριφορά, που έχει και σε μένα, έχει φύγει.”

2

Κολλητοί φίλοι

Όταν φέραμε την κόρη μας σπίτι, τα σκυλιά δεν έφευγαν από κοντά της και την έγλειφαν συνέχεια, κουνώντας την ουρά τους. Αναγκάστηκα να πάρω τον Ζακ μακριά της, γιατί δεν σταματούσε να την γλείφει.

3

Ο προστάτης της κόρης μου

Ο Ζακ αμέσως έγινε προστάτης της κόρης μου και όταν ήταν ξαπλωμένη σε μια κουβέρτα στο πάτωμα, ο Ζακ πάντα είχε το ένα πόδι του πάνω στην κουβέρτα.

4

Ο Ζακ την αγαπούσε

Ο Ζακ την αγάπησε πάρα πολύ και όταν μεγάλωσε λίγο, την πήγαινε μέχρι το κρεβάτι της και μετά κοιμόταν και αυτός δίπλα της.

5

Την ακολουθούσε

Με κάποιον τρόπο ήξερε πάντα πότε ήταν η ώρα για να πάει πάνω στο δωμάτιό της και την περίμενε στις σκάλες για να πάνε μαζί να ξαπλώσουν.

6

Ο Ζακ δηλητηριάστηκε

Ο Ζακ δηλητηριάστηκε από κάποια σκουπίδια, που άφηναν τα παιδιά της γειτονιάς και περάσαμε τις χειρότερες μέρες της ζωής μας.

7

Πέθανε

Στις 8 εκείνο το βράδυ, η κόρη μας πήγε προς τις σκάλες για να πάει στο δωμάτιό της να ξαπλώσει. Εκείνη ακριβώς την στιγμή και οι τρεις μας καταλάβαμε τι επρόκειτο να συμβεί.

8

Μετά από 5 χρόνια δεν είχε πια τον Ζακ να την συνοδεύσει στις σκάλες. Κοίταξε την μητέρα της και εμένα, αγχωμένη και τρομοκρατημένη.

9

Ο αντικαταστάτης του Ζακ

Εκείνη την ώρα, ο δικός μου σκύλος, που αγαπούσε την κόρη μας όσο και ο Ζακ, πήγε δίπλα της και άρχισε να την χαϊδεύει με το κεφάλι του.

10

Έβαλε το πόδι του πάνω στην σκάλα και την κοίταξε. Πήγαν μαζί στο δωμάτιο με την κόρη μου να κρατιέται σφιχτά από πάνω του.

11

Αφοσίωση

Για επόμενα 6 χρόνια, μέχρι που πέθανε, ο Σαμ την περίμενε κάθε βράδυ στις σκάλες.

12

[quora]

Ακολουθήστε μας στο facebook: