Νόμιζαν ότι είναι ένα μαύρο πρόβατο μέχρι που το κούρεψαν και το ελευθέρωσαν

5 Φεβρουαρίου, 2017 7:56 ΜΜ
More videos

Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες κακοποιημένων ζώων, που αντί για αγάπη γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων. Ένα κουτάβι με το όνομα Έλεν ήταν εγκαταλελειμμένο σε ένα καταφύγιο. Η έλλειψη πόρων και προσωπικού, δεν επέτρεπε να δοθεί η απαραίτητη προσοχή στο τετράποδο.

Η φυσική εμφάνιση του σκύλου αποκάλυπτε το πόσο άσχημα του είχαν φερθεί. Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τι θα έκανε ένα άτομο να φέρει στο σπίτι του ένα ζώο απλά για να το παραμελεί.

«Όταν είδαμε πρώτη φορά αυτό το σκυλί στο κλουβί του, δεν ξέραμε ποια πλευρά ήταν η μπροστά και ποια η πίσω», γράφει στο Facebook το ίδρυμα ζώων Trio.

Trio Animal Foundation / Facebook

Ο ιδιοκτήτης του κουταβιού άφησε τη γούνα να αναπτυχθεί χωρίς φροντίδα. Τα μαλλιά του σκύλου ήταν μπερδεμένα και βρώμικα. Το προσωπικό δεν μπορούσε να βρει ούτε το φύλο του ζώου.

«Οι μύγες και οι σκνίπες ήταν γύρω από το κουτάβι. Αυτά που έμοιαζαν με τα πίσω πόδια του, σέρνονταν στο πάτωμα αφήνοντας ένα υδαρές μονοπάτι, όπως τα σαλιγκάρια», γράφει η ιδρυτής της οργάνωσης, Σου Νάιντεν.

Trio Animal Foundation / Facebook

Η κατάσταση του σκύλου ήταν τόσο κακή, που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε την κατεύθυνση του κεφαλιού, ώσπου δώσαμε μια λιχουδιά. Με μια επιπλέον εξέταση, αποκαλύψαμε πως η γούνα στα μπροστινά πόδια είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει από τη ρίζα. Ήταν βαριά και γεμάτη κόμπους.

Φοβούμενοι πως δεν είχαν τα κατάλληλα εργαλεία για να καλλωπίσουν το ζώο, οι διασώστες το μετέφεραν στο κέντρο ολοήμερης φροντίδας σκύλων Mutt Hutt.

Trio Animal Foundation / Facebook

Ανακάλυψαν εκεί, πως ο σκύλος είναι θηλυκός. «Η ποσότητα των εργαλείων περιποίησης που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για να σπάσουν το σκληρό μέρος της γούνας, ήταν απίστευτη», αναφέρει η Νάιντεν. Αφαίρεσαν περισσότερα από 2 κιλά γούνας.

Όταν ήρθε η ώρα να ξυρίσουν την γούνα που είχε τυλιχθεί γύρω από τα πόδια της Έλεν, το τετράποδο κοίταξε την Νάιντεν και ξεκίνησε να της δείχνει την αγάπη του.

Trio Animal Foundation / Facebook

Χρειάστηκε περισσότερη από 1,5 ώρα για να απαλλαγεί από το τρίχωμα. Το ζώο δεν γάβγισε, ούτε αντέδρασε, παρά την ταλαιπωρία που υπέστη. Δε διαμαρτυρήθηκε ούτε όταν έπρεπε να απομακρύνουν κομμάτια γούνας από τα αφτιά της. «Θέλαμε να της δώσουμε ένα όνομα που να είναι συνώνυμο με την ευτυχία», αναφέρει η γυναίκα.

Ονομάστηκε Έλεν, όπως η κωμική παρουσιάστρια Έλεν ΝτιΤζένερις.

Trio Animal Foundation / Facebook

«Είναι ένα πραγματικό θαύμα», αναφέρουν. Από τη στιγμή που απομακρύνθηκαν τα επιπλέον μαλλιά, οι διασώστες συνειδητοποίησαν πόσο μικρόσωμη είναι.

Η Έλεν έκανε θεραπευτικό μασάζ, για να απαλλαγεί από τους πόνους στις αρθρώσεις της.

Trio Animal Foundation

Τα σκυλιά αποκατάστασης, της έδειξαν πώς να παίζει και να κοινωνικοποιηθεί. Με τον καιρό έμαθε και πάλι να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, γνωρίζοντας πως δεν θα την κακοποιούσαν.

Το ίδρυμα Trio έλαβε περισσότερες από 200 αιτήσεις ανθρώπων που ήθελαν να δώσουν στην Έλεν ένα παντοτινό σπίτι.

Trio Animal Foundation

Κατέληξαν σε 3 οικογένειες, αλλά το τετράποδο έκανε την τελική επιλογή.

Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, όταν είδε ένα αγόρι με το όνομα Λίνους.

Trio Animal Foundation

Η Νάιντεν αναφέρει πως όταν η Έλεν είδε τον Λίνους, τα μάτια της φωτίστηκαν και έτρεξε σε αυτόν. «Έκανε πολύ προφανές πως αυτή είναι η οικογένεια που θα ήθελε να έχει», αναφέρουν.

Ακολουθήστε μας στο facebook: