Νίκος Θεοδωράκης: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

29 Σεπτεμβρίου, 2021 10:45 ΜΜ
More videos

Στα δικαστήρια για ασφαλιστικά μέτρα η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη προσήλθε σήμερα, Τετάρτη (28/9), στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στον Νίκο Θεοδωράκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Νίκος Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει εξέταση DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Νίκος Θεοδωράκης: «Ο,τι έκανα το ήξερε – Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ»

«Καλώ την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του “νεκρού αδερφού” που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότηταΔεν θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο» είπε ο Νίκος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του συνθέτη με την Μυρτώ Αλτίνογλου.

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν “Νίκος Θεοδωράκης” το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο άντρας

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου συνθέτη μετά τον θάνατο του απάντησε: «Σεβόμενος τον Μίκη, δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη και περιμένω». 

Γιατί βρέθηκε στα δικαστήρια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Νίκος Θεοδωράκης, όπως ισχυρίζεται ότι είναι το όνομά του, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και καλός φίλος της οικογένειας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Ωστόσο, η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης θεωρούν πως ο συγκεκριμένος άντρας προσπαθεί να επωφεληθεί από το οικογενειακό τους όνομα και γι’ αυτό έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στις κάμερες, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία συνοδευόταν στα δικαστήρια από τον δικηγόρο της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δήλωσε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος τους έχει κουράσει:

«Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας. Αν μετρήσετε την ηλικία του, θα καταλάβετε ότι ο πατέρας μου ήταν στην δικτατορία και κρυβόταν. Δεν υπάρχει συγγένεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είχε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ήταν κάπως απαράδεκτος. Δεν είχε συστηθεί ως “Θεοδωράκης” τότε. Περισσότερο για τον αδερφό μου έρχομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κόρη του εκλιπόντα καλλιτέχνη, η οποία υποστηρίζει πως ο άνδρας είναι 57 ετών.