Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΝίκος Κάπιος: «Έτρωγα μια χούφτα κουκιά με νερό για να χορτάσω, εύχομαι...

Νίκος Κάπιος: «Έτρωγα μια χούφτα κουκιά με νερό για να χορτάσω, εύχομαι να μην τα ζήσει κανείς αυτά»

Στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα έδωσε συνέντευξη ο Νίκος Κάπιος. Ο ηθοποιός μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε όταν ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική.

Οταν ήρθατε στην Αθήνα πού μείνατε;

Σε παγκάκια, σε διάφορα υπόγεια, σε στέγες από κάτω. Οπου έβρισκα απάγκιο. Λαγοκοιμόμουν για πολλούς μήνες. Τέλος πάντων, πολύ δύσκολη ζωή! Ωσπου έπιασα ένα λαχείο!

Στην πραγματικότητα ή σχήμα λόγου είναι;

Αλήθεια, κέρδισα στο λαχείο 4.000 δραχμές. Πολλά λεφτά για την εποχή. Πήρα τα λεφτά και με έναν Μακρονησιώτη ανοίξαμε ένα τυπογραφείο. Σε αυτό το τυπογραφείο τυπώσαμε τα πρώτα ποιήματα του Ρίτσου. Μετά, αφού βγάλαμε κάποια χρήματα, πούλησα το μερίδιό μου στον συνεταίρό μου και γράφτηκα στη δραματική σχολή.

Να υποθέσω, κάνατε αρκετές δουλειές μέχρι να ορθοποδήσετε;

Πολλές. Από ασπριτζής μέχρι που κουβαλούσα προϊόντα στην κεντρική αγορά της Αθήνας. Και να σκεφτείς ότι θα μπορούσα να ζήσω σαν βασιλιάς με την περιουσία του πατέρα μου. Ομως δεν με ενδιέφερε εκείνη η ζωή.

Να υποθέσω πως ήταν δύσκολη εποχή για εσάς εκείνη στα οικονομικά…

Ηταν εποχή πείνας. Θυμάμαι περνούσα από τα μπακάλικα, έπαιρνα μια χούφτα κουκιά και τα έτρωγα με λίγο νερό για να χορτάσω. Μην τα συζητάς. Εύχομαι να μην τα ζήσει κανείς.

Τα πιο σημαντικά