Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΕλλάδαΝίκος Χαρδαλιάς για Ουκρανία: «Η Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!»

Νίκος Χαρδαλιάς για Ουκρανία: «Η Ελλάδα πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας!»

Στην Πολωνία έφτασε η αποστολή την οποία συνοδεύει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Έφτασαν στην Πολωνία τα αεροσκάφη που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στη Ουκρανία. Στις φωτογραφίες που ανέβασε στα social media o υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συνοδεύει την αποστολή, εμφανίζονται στιγμιότυπα από την άφιξη στο αεροδρόμιο και την υποδοχή των Ελλήνων. «Η Ελλάδα πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας! Mission accomplished…» γράφει στο post του στο Instagram o Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, που συνοδευόταν από εικόνες του τραγικού αντίκτυπου της ρωσικής εισβολής στη ζωή αμάχων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε γράψει «Στον πόνο του πολέμου η Ελλάδα απαντάει άμεσα με τόλμη και έμπρακτη αλληλεγγύη! Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Ουκρανικού λαού… Ποτέ κανένας μόνος…».

Υπενθυμίζεται ότι η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία εστάλη με πτήση αεροπλάνου cargo, που αναχώρησε γύρω στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής. Η κίνηση αυτή ήλθε σε συνέχεια και της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο συντονισμός έγινε από το Υπουργείο Άμυνας.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της αποστολής, πρόκειται για το ιατροφαρμακευτικό υλικό που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και επιπλέον φάρμακα, κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.Τα πιο σημαντικά