Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΝικήτρια της ζωής η Ναβρατίλοβα: Νίκησε oριστικά τον διπλό καρκίνο

Νικήτρια της ζωής η Ναβρατίλοβα: Νίκησε oριστικά τον διπλό καρκίνο

Η 66χρονη θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα με ανάρτησή της στο twitter ανακοίνωσε ότι απαλλάχθηκε οριστικά από τον καρκίνο, καθώς πάλευε με τον καρκίνο του λαιμού και του μαστού από τον Ιανουάριο.

Ηπρώην μεγάλη σταρ του τένις ανακοίνωσε την είδηση τη Δευτέρα στο Twitter μετά από μια, όπως είπε, γεμάτη μέρα εξετάσεων στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη.

«Ευχαριστώ όλους τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους μάγους των πρωτονίων και των ακτινοβολιών κ.λπ. – τι ανακούφιση», έγραψε.

Η 66χρονη Navratilova πρόσθεσε επίσης στην ανάρτηση «f*** cancer».

Είχε αποκαλύψει ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του λαιμού και καρκίνο του μαστού τον Ιανουάριο και ότι θα ξεκινούσε θεραπεία τον ίδιο μήνα, ενώ είχε διαγνωστεί με μη επεμβατική μορφή καρκίνου του μαστού το 2010 και είχε υποβληθεί σε lumpectomy.

Η 18 φορές πρωταθλήτρια του Grand Slam στο μονό είχε παρατηρήσει έναν διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της τον Νοέμβριο και η βιοψία αποκάλυψε τον καρκίνο του λαιμού σε πρώιμο στάδιο.

Όμως η Ναβρατίλοβα αισθανόταν αρκετά καλά ώστε να επιστρέψει στην τηλεοπτική της δουλειά με το Tennis Channel από το Miami Open τον Μάρτιο.

Μίλησε στο Ιταλικό Όπεν τον Μάιο για τη μάχη της με την ασθένεια, καθώς παρέλαβε το βραβείο “Racchetta d’Oro” (Χρυσή ρακέτα) για την προσφορά της στο άθλημα.

‘Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά τώρα είμαι καλά’, δήλωσε τότε η Ναβρατίλοβα.

Η 66χρονη δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η πρόγνωσή της ήταν καλή, αφού παρατήρησε έναν διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της στον τελικό της WTA στο Τέξας τον περασμένο Νοέμβριο.

Η βιοψία έδειξε καρκίνο του λαιμού σε πρώιμο στάδιο. Ενώ η Navratilova υποβαλλόταν σε εξετάσεις για το λαιμό της, όπως είπε, ανακαλύφθηκε κι άλλος καρκίνος, σε αρχικό στάδιο, στο μαστό.

Η Ναβρατίλοβα επέστρεψε στη δουλειά της ως τηλεοπτική αναλύτρια στο Tennis Channel τον Μάρτιο, όταν σε συνέντευξή της στον Piers Morgan του TalkTV, είπε ότι οι γιατροί της είπαν ότι, “απ’ όσο γνωρίζουν, δεν έχω καρκίνο” και ότι θα είναι “έτοιμη να φύγει” μετά από κάποια πρόσθετη ακτινοθεραπεία.

Κατέκτησε συνολικά 59 τίτλους Grand Slam, εκ των οποίων 31 στα διπλά γυναικών και 10 στα μικτά διπλά.

Ο τελευταίος ήταν το πρωτάθλημα μικτού διπλού με τον Bob Bryan στο US Open του 2006, ένα μήνα πριν από τα 50α γενέθλιά της.

Η Navratilova αποσύρθηκε αρχικά το 1994, μετά από ένα ρεκόρ 167 τίτλων στο μονό και 331 εβδομάδες στο Νο. 1 της κατάταξης της WTA.

Επέστρεψε στο tour για να παίξει διπλό το 2000 και περιστασιακά αγωνιζόταν και στο μονό.

Τα πιο σημαντικά