Σάββατο, 25 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΝικήτας Τσακίρογλου για Φιλιππίδη - Λιγνάδη: «Για μένα θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι»

Νικήτας Τσακίρογλου για Φιλιππίδη – Λιγνάδη: «Για μένα θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι»

Ο Νικήτας Τσακίρογλου πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά που έρχεται στο MEGA με τίτλο «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό».

Ο ηθοποιός υποδύεται ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή του Άγιου Παΐσιου, τον μέντορά του, τον Άγιο Αρσένιο.

«Όλοι οι ρόλοι είναι πρόκληση, ιδιαίτερα αυτός, γιατί το περιεχόμενο είναι θρησκευτικό. Πήγαμε σε διάφορα μέρη που έζησε για να φέρουμε στο προσκήνιο τις μνήμες αυτού του αγίου».

Ο Νικήτας Τσακίρογλου αποκάλυψε πως ο προπάππους του ήταν ιερέας και μάλιστα η γιαγιά του ηθοποιού τον προόριζε για ιερωμένο: «Εγώ υπηρετώ τη θρησκεία μέσα από το χώρο του θεάτρου».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στη σύζυγό του, Χρυσούλα Διαβάτη: «Είναι μία πιστή γυναίκα, είμαστε αγαπημένο ζευγάρι. Είναι ένας άνθρωπος ταλαντούχος θεωρώ, καλύτερη από εμένα».

Ο Νικήτας Τσακίρογλου εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης, είχε υπάρξει διευθυντής του ΚΘΒΕ και μίλησε για το #MeToo στον χώρο του θεάτρου.

«Την εξουσία πρέπει να την έχεις, αλλά όχι να την εκμεταλλευτείς και να ξέρεις ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Έχω σαν αρχή «μην κάνεις ότι δεν θα ήθελες να σου κάνουν». Για μένα είναι αξιαγάπητοι συνάδελφοι και θα παραμείνουν αγαπητοί συνάδελφοι. Ο καθένας πράττει αυτό που νομίζει και αυτό που επιτάσσει η ηθική του. Σε αυτήν την περίπτωση πιστεύω ότι υπερέβαλλαν εαυτό έχοντας κάποια εξουσία στα χέρια τους», είπε.

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά