Νίκησε τον κορονοϊό 32χρονη που διασωληνώθηκε και γέννησε πρόωρα με καισαρική

7 Δεκεμβρίου, 202111:12 ΜΜ
More videos

Βγήκε νικήτρια αφού πάλεψε τον κορονοϊό για 15 μέρες η 32χρονη Ερσίδα, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Η 32χρονη γέννησε πρόωρα με καισαρική και δεν μπορούσε να δει το ίδιο της το παιδί καθώς ήταν διασωληνωμένη.

«Ήμουν οκτώ μέρες στην εντατική και οκτώ μέρες στο δωμάτιο στο Ιπποκράτειο. Δύο εβδομάδες συνολικά. Στην εντατική, ο σύζυγός μου είχε στείλει μια φωτογραφία του μικρού και μου το διάβασαν. Και είχαν γράψει γύρω – γύρω πράγματα. Όταν ξύπνησα και το είδα, είπα από μέσα μου: ‘Δε θα κλάψω, δε θα το βάλω κάτω’. Κι έτσι έγινε».

Οι επόμενες μέρες περνούσαν βασανιστικά αργά για εκείνη και η ίδια έβλεπε το μωρό της μόνο μέσα από μια ψυχρή οθόνη, χωρίς να μπορεί να το πάρει αγκαλιά.

«Είχε βάλει κάμερα στο δωμάτιο του μωρού. Μου έφεραν το κινητό και το έβλεπα όλη την ώρα. Όταν βγήκα από την εντατική είπα από μέσα μου ‘δε θα κλάψω ούτε μια μέρα μέχρι να σηκωθώ. Θα το καταφέρω να πάω δίπλα στα παιδιά μου’», είπε η 32χρονη.

«Μένω δίπλα στο Ιπποκράτειο. Η ιδέα μόνο σε τρελαίνει να είσαι δίπλα στο σπίτι και να μην μπορείς να δεις το μωρό», συνέχισε στις δηλώσεις της η 32χρονη. Η χθεσινή μέρα ήταν γιορτινή για την οικογένεια καθώς ο μικρός Νικόλας της έκλεισε δύο εβδομάδες ζωής ανήμερα της γιορτής του.

«Να εμβολιαστούν όλοι»

Η Ερσίδα είναι μία από τις δεκάδες εγκύους που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Μια προσωπική απόφαση που τελικά την έβαλε σε μια τεράστια περιπέτεια.

«Όλη η οικογένεια είχαμε εμβολιαστεί. Απλά εγώ φοβόμουν μην περάσει κάτι στο μωρό και ήθελα να γεννήσω με το καλό και μετά να κάνω το εμβόλιο. Όλη η ευθύνη είναι δικιά μου. Τώρα που πέρασα όλα αυτά που πέρασα, θα έλεγα ‘κάντε το εμβόλιο. Και να το κάνουν όλοι’», κατέληξε η 32χρονη.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News