Νίκησε τον καρκίνο το βαφτιστήρι του Πέτρου Πολυχρονίδη

5 Δεκεμβρίου, 2018 9:03 ΜΜ
More videos

«Τρεις μέρες να είχε καθυστερήσει ο Βαγγέλης να πάει στο Memorial στη Νέα Υόρκη και δεν θα τα είχε καταφέρει…»

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης μιλά στην «Espresso» για το βαφτιστήρι του, για το οποίο είχε κινήσει γη και ουρανό πριν από ενάμιση χρόνο προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονταν για τη μεταφορά και τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αμερικής, ώστε να νικήσει τον καρκίνο.

Τον Ιούνιο του 2017, μέσω της εφημερίδας μας, ο παρουσιαστής του «Τροχού της τύχης» οργάνωσε φιλανθρωπική εκστρατεία και ο μικρός αγωνιστής Βαγγέλης Ελευθεριάδης ταξίδεψε τελικά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, καταφέρνοντας, όπως μας λέει τώρα ο νονός του, να νικήσει την αρρώστια του! Ο Πέτρος είχε αποκαλύψει το πρόβλημα του μικρού στις 12 Ιουνίου, και στις 17 Ιουνίου είχαν συγκεντρωθεί -και μάλιστα μέσα στα capital controls- τα 500.000 δολάρια που χρειάζονταν!

Ανταποκρίθηκε

«Ο Βαγγέλης βρίσκεται στην Αμερική, σε καλή κατάσταση και είναι καθαρός από τον καρκίνο. Ετσι λένε οι γιατροί. Σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει βγει από το νοσοκομείο. Με το που θα έρθει στην Αθήνα, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να τον πάρω και να τον φέρω στην “Espresso” για να γνωρίσει όλους εσάς εκεί και να φωτογραφηθεί μαζί σας. Ο Βαγγέλης είναι πλέον επτά χρονών και, παρά τις δυσκολίες, το ανοσοποιητικό του σύστημα ανταποκρίθηκε. Είναι δυνατός για όλους τους Ελληνες» μας λέει ο παρουσιαστής, με τη χαρά διάχυτη στον τόνο της φωνής του, και προσθέτει: «Αν δεν ήταν η “Espresso”, ώστε μέσα σε 33 μέρες να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο της γραφειοκρατίας και να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειαζόταν, τώρα ο Βαγγέλης δεν θα ήταν μαζί μας. Η γρήγορη μεταφορά από το νοσοκομείο του Λονδίνου στην Αμερική τον έσωσε».

Ο αγαπητός παρουσιαστής, όμως, δεν σταματά στις ευχαριστίες: «Ο Βαγγέλης δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί και των γονιών του, της Δήμητρας και του Στέλιου. Είναι παιδί όλων μας. Αυτό που έκανε η Espresso απέδειξε τη δύναμη του Τύπου και πώς μπορεί να παρουσιαστεί ένα θέμα με αξιοπρέπεια και αγάπη. Ακόμη και τα 5 ευρώ που μπορεί να έδωσε κάθε ελληνική οικογένεια έδωσαν πνοή ζωής στον Βαγγέλη. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να σώσουμε όλοι μαζί και άλλα παιδιά, αξιοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜE» μας λέει ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Νευροβλάστωμα

Να σημειωθεί ότι ο μικρός Βαγγέλης από τον Εβρο έχει υποβληθεί σε 21 χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες, μεταμοσχεύσεις και επί τρία συνεχή χρόνια έβγαινε νικητής στη μάχη με τον επιθετικό καρκίνο -νευροβλάστωμα- κατά τη διάρκεια νοσηλείας του στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Ελπίς και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε και στη Ηarley Street Clinic του Λονδίνου. Τότε ήταν που ο νονός του άνοιξε τη σελίδα «Fight for Evangelos Live» στο facebook και μαζί με την «Espresso» έκανε έκκληση άμεσης βοήθειας για τον Βαγγέλη, φοβούμενος μήπως υποτροπιάσει.

Τα χρήματα βρέθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ και το παιδί ταξίδεψε στην Αμερική, όπου στο νοσοκομείο Memorial υποβλήθηκε σε μια θεραπεία που του έδινε 85% πιθανότητες να ζήσει!

Το θαύμα, λοιπόν, έγινε με την πίστη στον Θεό και την αγάπη των ανθρώπων