Η Ελλάδα σε ένα πόλεμο με την Τουρκία θα κέρδιζε σύμφωνα με την CIA

3 Απριλίου, 2018 5:42 ΜΜ
More videos

Νίκη της Ελλάδας στο Αιγαίο, αλλά και το ενδεχόμενο νέου Αττίλα στην Κύπρο, προέβλεπαν οι Αμερικανοί μετά τα γεγονότα του 1987, για το ενδεχόμενο μιας νέας ελληνοτουρκικής σύρραξης.

Στις προβλέψεις τους που περιέχονται σε απόρρητα ντοκουμέντα της CIA τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας πριν ένα χρόνο, οι Αμερικανοί δεν έδιναν καμία πιθανότητα να πατήσουν οι Τούρκοι στη Θράκη ή σε κάποιο μεγάλο νησί του Αιγαίου: «Η Ελλάδα μπορεί πιθανότατα να υπερασπιστεί και τα έξι κύρια νησιά του Αιγαίου ακόμη και απέναντι σε μια αποφασιστική κίνηση της Τουρκίας να καταλάβει ένα από αυτά».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα, «Υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να καταλάβει ένα από τα μικρότερα νησιά του Αιγαίου. Ενας πιθανός στόχος θα ήταν το μικρό νησί Καστελόριζο».

«Εκτός του να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία σε Θράκη και Αιγαίο, η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη νότια Κύπρο απέναντι σε αποφασιστική τουρκική επίθεση. Στην περίπτωση πολέμου στην Κύπρο οι απώλειες και στις δύο πλευρές αλλά ειδικά στη νότια Κύπρο αναμένονται μεγάλες σε στρατιωτικό,πολιτικό και επίπεδο περιουσιών. Η Τουρκία θα επικρατήσει», ανέφεραν σχετικά με μία ενδεχόμενη επίθεση στην Κύπρο.

Ακολουθήστε μας στο facebook: