Η Nike δημιούργησε την πρώτη χιτζάμπ για γυναίκες αθλήτριες

9 Μαρτίου, 20174:05 ΜΜ

Η διάσημη μάρκα αθλητικών, δημιούργησε μια έξυπνη σειρά από αθλητικές χιτζάμπ για τις μουσουλμάνες αθλήτριες. Ονομάζεται «Nike Pro Hijab» και τα ενδύματα κατασκευάζονται από ανθεκτικά, μιας στρώσης υλικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα εργασίας περίπου ενός έτους. Η φάση σχεδιασμού, περιελάμβανε σχόλια και κριτικές από επαγγελματίες και απλούς αθλητές που την χρησιμοποιούν καθημερινά.

«Η Χιτζάμπ της Nike, ήταν για περισσότερο από ένα έτος στα σκαριά αλλά η δυναμική της μπορεί να εντοπιστεί και παλαιοτέρα. Σε μια συνεχή πολιτιστική αλλαγή, που περισσότερες γυναίκες από ποτέ αγκαλιάζουν τον αθλητισμό. Αυτή η κίνηση έκανε αίσθηση στη διεθνή συνείδηση, το 2012. Τότε, μια δρομέας με χιτζάμπ στο Λονδίνο, έκανε τη διαφορά», αναφέρει σε μια δήλωσή της η Nike.

Η δρομέας είναι η Σάρα Ατάρ, μια αθλήτρια από τη Σαουδική Αραβία που αγωνίστηκε στα 800 μέτρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Η αθλητική χιτζάμπ, αποτελεί επίσης έμπνευση από την Άμνα Αλ Χαντάν, μια αρσιβαρίστρια από τα Εμιράτα που επισκέφτηκε το Ερευνητικό Κέντρο Αθλητικών της Nike. Η ίδια, τους βοήθησε να καταλήξουν σε ένα πιο ελαφρύ υλικό που αναπνέει. Αυτή θα είναι η παραδοσιακή εκδοχή της χιτζάμπ.

«Το προϊόν σχεδιάστηκε ως άμεσο αποτέλεσμα των αθλητών, που το χρειάζονται για να έχουν καλύτερες επιδόσεις. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τις αθλήτριες σε όλο τον κόσμο να πετύχουν τον στόχο τους», αναφέρει η Παγκόσμια Εκπρόσωπος της Nike, Μέγκαν Σάαιλφιλντ.

Οι χιτζάμπ, θα κυκλοφορήσουν σε σκούρα, ουδέτερα χρώματα και αναμένεται να διατεθούν στα καταστήματα, την άνοιξη του 2018.

Η Nike, δημιούργησε μια έξυπνη σειρά από αθλητικές χιτζάμπ για τις μουσουλμάνες αθλήτριες.

Nike

Η σειρά «Nike Pro Hijab», κατασκευάζεται από ανθεκτικά, μιας στρώσης υλικά και θα κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2018.

Nike

Η εταιρία συνεργάστηκε στο θέμα του σχεδιασμού, με επαγγελματίες και απλούς αθλητές που χρησιμοποιούν χιτζάμπ καθημερινά.

Nike

«Το προϊόν σχεδιάστηκε ως άμεσο αποτέλεσμα των αθλητών, που το χρειάζονται για να έχουν καλύτερες επιδόσεις», αναφέρει η Nike.

Nike

«Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τις αθλήτριες σε όλο τον κόσμο να πετύχουν τον στόχο τους»

Nike

Η ιδέα της εταιρίας αθλητικών έλαβε θετικές αλλά και αρνητικές κριτικές.

Nike

[Al Arabiya English]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News