Νίκαια: Ασθενής λιποθύμησε λίγο πριν μπει στο νοσοκομείο – Πίεση στο ΕΣΥ

3 Δεκεμβρίου, 202110:59 ΜΜ
More videos

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων εκπαιδεύονται ταχύρρυθμα για να πέσουν στη μάχη του κορωνοϊού. Το υγειονομικό προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν.

Σήμερα, μπροστά στην κάμερα του Star μία ασθενής λιποθύμησε λίγο πριν φτάσει στο νοσοκομείο. Ο γιατρός που μιλούσε στον δημοσιογράφο Λάμπρο Δεμερτζή, τρέχει για τις πρώτες βοήθειες σε γυναίκα που λιποθύμησε ένα βήμα πριν μπει στο κτήριο.

Ο εικονολήπτης του Star Γιώργος Δεληκάρης εκτελεί χρέη τραυματιοφορέα, αφού οι τραυματιοφορείς στο νοσοκομείο της Νίκαιας εξυπηρετούσαν άλλα περιστατικά. Τελικά μετά από 45 λεπτά ανάνηψης οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν την γυναίκα.

Επικίνδυνες μετακινήσεις καταγγέλλουν οι γιατροί 

Τα νοσοκομεία υποφέρουν, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών με covid ή άλλων περιστατικών.

Η έλλειψη προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία έχει φέρει καθυστέρηση σε πολλά ραντεβού, ενώ οφθαλμίατροι, ορθοπεδικοί ακόμη και ψυχίατροι καλούνται να βοηθήσουν στα περιστατικά με covid.

Χωρίς ψυχίατρο η ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Σύμφωνα με την ρεπόρτερ Ραλλιώ Λεπίδου, υπάρχει έγγραφη καταγγελία της διευθύντριας ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου με αφορμή την μετακίνηση των εξειδικευμένων γιατρών σε τμήμα covid του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να σταματήσει η ψυχιατρική αγωγή των ασθενών.

Υγειονομικοί αναφέρουν πως γίνεται ταχύρρυθμη εκπαίδευση γιατρών όλων των ειδικοτήτων προκειμένου να βοηθούν στις διασωληνώσεις. Μερικοί θεωρούν ότι κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως σε καιρό «πολέμου» δεν βλέπουμε τι ειδικότητα έχει κάποιος για να βοηθήσει.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News