Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΝιγηριανός «πουλοúσε» έpωτα σε 50χρονη Ελληνίδα και της απέσπασε 80.000 εupώ

Νιγηριανός «πουλοúσε» έpωτα σε 50χρονη Ελληνίδα και της απέσπασε 80.000 εupώ

Μια 50χρονη γυναίκα στο Βόλο, έπεσε θύμα απάτης από δύο Νιγηριανούς που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη, και της απέσπασαν 80.000 ευρώ, με πρόσχημα τον έρωτα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του gegonota.news, ένας από τους δύο αλλοδαπούς, παρουσιαζόταν σε ιστοσελίδα γνωριμιών ως Σύρος αξιωματικός, όπου μαζί με τον φίλο του, προσπαθούσαν να βρουν υποψήφια θύματα.

Πώς στήθηκε η απάτη με θύμα την 50χρονη από το Βόλο

Το θύμα, στην προκειμένη περίπτωση μια 50χρονη, αισθανόταν πως ο διαδικτυακός σύντροφός της την εμπιστευόταν γιατί της είχε δώσει τους κωδικούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Σε κάποια φάση και ενώ η επικοινωνία εξελισσόταν καθημερινά, ο 35χρονος Νιγηριανός της ζήτησε χρήματα, γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να κάνει μεταφορά σε χώρα του εξωτερικού.

Εκείνη σταδιακά άρχισε να του καταβάλλει μεγάλα ποσά, που διοχετεύονταν στον λογαριασμό ενός Νιγηριανού φίλου του στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και συνελήφθη. Η υπόθεση δικάστηκε τη Δευτέρα (4/9) στο Βόλο και αφορούσε ένα μόνο έμβασμα 30.000 ευρώ, από τα 80.000 συνολικά που της υπεξαίρεσαν.

Βόλος: Συνελήφθη ο συνεργός -Αναζητείται ο 35χρονος

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο βασικός κατηγορούμενος δεν έχει συλληφθεί και ο κατηγορούμενος συνεργός του δήλωσε χθες (4/9) πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και απλά έκανε μια εξυπηρέτηση. Όταν όμως ρωτήθηκε γιατί δεν επέστρεψε τα χρήματα στη γυναίκα όταν αποκαλύφθηκε η απάτη, αποκάλυψε πως πλήρωσε τα χρέη του μεταξύ των οποίων και στην Εφορία.

Ο Νιγηριανός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια χωρίς αναστολή με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ εάν καταδικαστεί και στο Εφετείο θα εκτίσει τρία χρόνια ποινής.

Τα πιο σημαντικά