Νιγηριανοί φτιάχνουν αντιπυρικά και αλεξίσφαιρα σπίτια από πλαστικά μπουκάλια και λάσπη

Νοε 16, 2015 5:40 ΜΜ
More videos

Στην Νιγηρία βρήκαν το πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο να κατασκευάσουν άφλεκτα, αλεξίσφαιρα και αντισεισμικά σπίτια.

Ο πλανήτης ουσιαστικά πνίγεται από πλαστικές ύλες. Άρθρο στην ιστοσελίδα TrueActivist.com υποστηρίζει, ότι οι ερευνητές έχουν συμπεράνει πως μέχρι το 2050 όλα τα πουλιά του πλανήτη θα έχουν κάποια πλαστική ύλη μέσα στον οργανισμό τους.

Τα πλαστικά μπουκάλια βοηθούν τους άστεγους.

Bulletproof-House

Αυτό που κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη είναι, ότι το πλαστικό χρειάζεται πολλά χρόνια για να αποσυντεθεί. Έρευνα της Εθνικής Υπηρεσίας Πάρκων των Ηνωμένων Πολιτειών αποκαλύπτει, ότι μια σακούλα χρειάζεται από 10 έως 20 χρόνια, για να αποσυντεθεί.

Τα πουλιά πνίγονται από τα σκουπίδια.

Bulletproof-House-1

Αν νομίζετε, ότι τα χρόνια που χρειάζεται μια πλαστική σακούλα για να αποσυντεθεί, τότε θα σοκαριστείτε, όταν μάθετε, ότι τα κουτάκια αναψυκτικών χρειάζονται περίπου 450 χρόνια για την ίδια διαδικασία. Αυτό τους δίνει αρκετό χρόνο, για να εισχωρήσουν μέσα στην γη. Η Νιγηρία πετάει 3 εκατομμύρια μπουκάλια καθημερινά, οπότε το πρόβλημα έχει πάρει εμφανώς τεράστιες διαστάσεις και το να πετάνε απλά τα πλαστικά μπουκάλια δεν αποτελεί αποτελεσματική λύση.

Δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, o Αναπτυξιακός Σύνδεσμος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με έδρα την Καντούνα της Νιγήριας και η Κοινότητα Εμπιστοσύνης της Αφρικής με έδρα το Λονδίνο, συνεργάστηκαν για την κατασκευή σπιτιών, φτιαγμένα από πλαστικά μπουκάλια για τους άστεγους Νιγηριανούς.

Ο οργανισμός Phys.org επεσήμανε,΄ότι η κρίση με τους άστεγους στην Νιγηρία είναι τόσο μεγάλη,που χρειάζονται περίπου 16 εκατομμύρια μονάδες, για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη.

Αυτά τα σπίτια σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Bulletproof-House-3

Η έκθεση υπογραμμίζει: “Για την κατασκευή ενός σπιτιού δυο δωματίων, οι εργάτες ξεκινούν, γεμίζοντας τα μπουκάλια με άμμο και μετά τα ενώνουν, χρησιμοποιώντας λάσπη και τσιμέντο. Αυτό δημιουργεί ένα τόσο συμπαγή τοίχο,που είναι πιο δυνατός και από τους τσιμεντόλιθους. Επίσης, τροφοδοτούνται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και μεθάνιο, που ανακυκλώνεται από ανθρώπινα και ζωικά απόβλητα.

Το κατάλληλο σπίτι αποκαθιστά την αξιοπρέπεια των ανθρώπων.

Bulletproof-House-4

Χρειάζονται 14,000 πλαστικά μπουκάλια για να χτιστεί ένα σπίτι δυο δωματίων, που θα είναι αντιπυρικό, αλεξίσφαιρο και ανθεκτικό στους σεισμούς. Επίσης, τα σπίτια αυτά προσφέρουν σταθερή θερμοκρασία καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Ποιός πίστευε, ότι τα πλαστικά μπουκάλια, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κάτι τόσο όμορφο και χρήσιμο;

Ακολουθήστε μας στο facebook: