Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΝέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ο φιλέλληνας Κάρολος

Νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας ο φιλέλληνας Κάρολος

Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας είναι, πλέον, ο Κάρολος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ.

Στην ανακοίνωση του θανάτου της Ελισάβετ αναφέρεται πως «ο Βασιλιάς και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο κάστρο Μπαλμόραλ και θα πάνε στο Λονδίνο αύριο».

karolos kamilla

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο για τη διαδοχή της βασίλισσας

Σημειώνεται πως το 2021 το Politico δημοσίευσε απόρρητα μυστικές πληροφορίες που αφορούσαν το σχέδιο διαδοχής της βασίλισσας. Η φράση που προβλεπόταν για την αναγγελία του θανάτου της ήταν «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε».

Η πρωθυπουργός ενημερώνεται με τηλεφωνική κλήση και μήνυμα ότι η Βασίλισσα πέθανε. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο κωδικός «Η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε» θα χρησιμοποιηθεί από το Μπάκιγχαμ, ωστόσο αυτή η φράση βρίσκεται στα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί από τη δεκαετία του 1960.

paylopoylos karolos

Αμέσως ξεκινά καταιγίδα κλήσεων, για να ενημερωθούν πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί με βάση την ιεραρχία, ξεκινώντας με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. «Μόλις ενημερωθήκαμε για τον θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητος της Βασίλισσας. Η διακριτικότητα είναι απαραίτητη» θα ειπωθεί και η κλήση θα διακοπεί.

Μόνο όταν υπάρχει επίσημη ειδοποίηση τα νέα θα δοθούν στον Τύπο και τους βασικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, μαζί πιθανώς με την διευκρίνιση ότι η κηδεία θα γίνει δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της. Ένα μέιλ θα σταλεί σε υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς: «Με λύπη σας ενημερώνω για τον θάνατο της ΑΜ της Βασίλισσας». Αμέσως ξεκινά η διαδικασία να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες.


.Το Κοινοβούλιο θα ανακαλέσει την αναθέτουσα νομοθετική εξουσία στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο επίσημος ιστότοπος της Βασιλικής Οικογένειας θα μαυρίσει με μια σύντομη ανακοίνωση που επιβεβαιώνει το θάνατο της Βασίλισσας. Οι κυβερνητικοί ιστότοποι θα γίνουν επίσης μαύροι με ειδικά, ήδη σχεδιασμένα πανό.

feat 1

Ο ιστότοπος της βασιλικής οικογένειας θα μαυρίσει, όπως και οι λογαριασμοί που διατηρεί σε Twitter, Facebook και Instagram και όλες οι αναρτήσεις θα σταματήσουν, πλην αυτών που έχουν συμφωνηθεί. Ωστόσο θα υπάρχει σιωπή μέχρι να μιλήσει δημόσια πρώτος ο πρωθυπουργός, σε ζωντανή μετάδοση, αποτίοντας φόρο τιμής στη βασίλισσα.

3500

Στη συνέχεια η πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον νέο βασιλιά, Κάρολο, που θα απευθυνθεί στο έθνος στις 6 μ.μ. για να συμπέσει με τα κύρια βραδινά δελτία ειδήσεων. Ο πρωθυπουργός και οι ανώτεροι υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου θα πάνε σε συνέχεια σε λειτουργία μνήμης στον καθεδρικό ναό του St. Paul. Αν και είναι προσχεδιασμένο, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται το Politico, η τελετύη θα πρέπει να φαίνεται «αυθόρμητη».

Τα πιο σημαντικά