Νέος διευθυντής της Volkswagen το αφεντικό της Porsche!

25 Σεπτεμβρίου, 2015 7:35 ΠΜ
More videos

Το σκάνδαλο της Volkswagen είναι το θέμα των ημερών, με την παραίτηση του CEO, Μάρτιν Βίντελκορν, να είναι φυσικό επακόλουθο. Τη θέση αυτού αναμένεται να πάρει ο επικεφαλής της Porsche, Ματίας Μίλερ.

mueller-918-960x480

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, το διοικητικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται να τον επιλέξει.

Πηγές, που επικαλείται η Handelsblatt εξάλλου, αναφέρουν ότι τα ισχυρότερα μέλη του ΔΣ της Volkswagen «είναι σύμφωνα» να αναλάβει ο 62χρονος Μίλερ τη διεύθυνση της επιχείρησης και η απόφαση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του οργάνου αύριο Παρασκευή.

Ο Μίλερ, πρώην επικεφαλής του τμήματος στρατηγικού σχεδιασμού της VW, είναι ο υποψήφιος που προκρίνουν τα περισσότερα από τα 20 μέλη του ΔΣ του ομίλου, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

porsche-panamera-sport-turismo-concept-matthias-muller

Ο Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε την Τετάρτη, έπειτα από σχεδόν εννιά χρόνια στην ηγεσία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, μετά το σκάνδαλο που αφορά την χειραγώγηση των ελέγχων εκπομπών ρύπων το οποίο αποκαλύφθηκε στις ΗΠΑ και πήρε τεράστιες διαστάσεις.

media.media.9967ecf5-7282-4854-8f3f-2e107c50f109.normalized

Το όνομα του Ματίας Μίλερ κυκλοφορούσε επίμονα τις τελευταίες δύο ημέρες ως ενός ενδεχόμενου διαδόχου του Βίντερκορν, μεταξύ άλλων.

Ο Μίλερ, που έχει μια μακρά καριέρα στην αυτοκρατορία της Volkswagen, πέρασε από τη διοίκηση της Audi και της Lamborghini πριν αναλάβει από το 2010 τις τύχες της Porsche.

Πηγή: Wall Street Journal