Νεογέννητο μωρό χαμαιλέων δεν έχει καταλάβει πως έχει βγει από το αυγό του!

13 Ιουνίου, 2015 4:28 ΜΜ
More videos

Αυτές οι υπέροχες φωτογραφίες ενός μωρού πάνθηρα χαμαιλέοντα (Furcifer pardalis) ο οποίος δεν ξέρει πως έχει γεννηθεί ακόμη, μας δίνει μια μοναδική οπτική για το πώς είναι αυτό το πανέμορφο ερπετό όταν βρίσκεται μέσα στο αυγό.

Ο κτηνοτρόφος και υπεύθυνος του pet shop, Canvas Chameleon, στο Ρίντινγκ της Πενσυλβάνια, εξηγεί πως αυτός ο νεογέννητος χαμαιλέοντας έπρεπε να βοηθηθεί για να βγει από το αυγό, καθώς  δεν μπόρεσε να σπάσει από μόνος του τσόφλι. Ο χαμαιλέων είναι τώρα ασφαλής και άνετος παρέα με τα αδέρφια του!

«Εδώ βλέπουμε ένα μωρό Πάνθηρα, μόλις μερικών δευτερολέπτων, ο οποίος δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πως είναι έξω από το αυγό»

«Έπρεπε να τον βοηθήσω να βγει από το αυγό του. Δεν πιστεύω πως θα ήταν ικανός να το κάνει από μόνος του, καθώς δεν έσπασε όπως θα έπρεπε και έτσι τον βοήθησα»

«Αν το αυγό σπάσει από τα πλάγια για κάποιο λόγο, είναι δύσκολο για το μικρό να σπρώξει για να βγει καθώς το κεφάλι του δεν είναι κοντά στην τρύπα και έχω τραβήξει προς τα έξω και άλλα μέλη του σώματός τους όπως και τον αμνιακό σάκο τους, ο οποίος τελικά καταλήγει να τους παίρνει την ζωή»

«Ένιωσα πως έπρεπε να παίξω το ρόλο της μητέρας φύσης και να το βοηθήσω»