Νέο «τηλεοπτικό» δίδυμο στα πρότυπα Τσιόδρα – Χαρδαλιά για τις διαδικασίες εμβολιασμού

18 Δεκεμβρίου, 2020 4:42 ΜΜ
More videos

Το επιτυχημένο δίδυμο Τσιόδρα – Χαρδαλιά, θέλει να ακολουθήσει το υπουργείο Υγείας και για τις διαδικασίες εμβολιασμού του πληθυσμού «εμφανίζοντας» νέο δίδυμο με εξίσου επιτυχημένους επιστήμονες.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό, Ακης Σκέρτσος τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες της διαδικασίας εμβολιασμού, η οποία θα ξεκινήσεις στις 27 του μήνα σε πέντε νοσοκομεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα, μάλιστα με τον κ. Σκέρτσο, κάθε Δευτέρα απόγευμα θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για την πορεία και τον προγραμματισμό της διαδικασίας εμβολιασμού, από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ποια είναι η Μαρία Θεοδωρίδου

Η κ. Μαρία Παπαγρηγορίου-Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποφοίτησε με Άριστα την Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α. Έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της παιδιατρικής το 1974.

Μετεκπαιδεύτηκε στο Institute of Child Health, University of London, Great Ormond Street, στην ιολογία. Το 1975 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ με Άριστα στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Το 1988 εξελέγη υφηγήτρια ενώ το 1996 τής αναγνωρίστηκε η εξειδίκευση της λοιμωξιολογίας. Το 2007 εξελέγη καθηγήτρια στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργάστηκε πάνω από 35 έτη. Διετέλεσε πάνω από 30 έτη Υπεύθυνη του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων (ΜΑΚΚΑ) του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και της Μονάδας Παιδικού AIDS. Έχει μεγάλο αριθμό ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε θέματα σχετικά με λοιμώξεις και εμβόλια. Οι δημοσιεύσεις της σε ελληνικά περιοδικά υπερβαίνουν τις 150 και σε ξενόγλωσσα τις 180. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικών Λοιμώξεων και για πολλά χρόνια μέλος και πρόεδρος από τριετίας της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Ποιος είναι ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους είναι o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διδακτορικού τίτλου από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, μέλος της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης της Κυβερνητικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού Covid -19 και Συντονιστής της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των δωρεών της «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος εκ μέρους της Προεδρίας της Κυβέρνησης. Υπήρξε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Ασφάλισης Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ-Ταμείο Ασφάλισης και Σύνταξης Υγειονομικών) και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολουμένων). Εργάστηκε ως νευροχειρουργός σε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, στο Θεραπευτήριο «Ευαγγελισμός» και ως Επιμελητής Α’ στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία».