Κυριακή, 26 Μαΐου 2024
διεθνήΝέο σοκ στο Μπάκιγχαμ: Πeθανε ξαφνıκά, στα 45 του, γαμπρός της βασιλικής...

Νέο σοκ στο Μπάκιγχαμ: Πeθανε ξαφνıκά, στα 45 του, γαμπρός της βασιλικής οικογένειας

Θρήνος στο Μπάκιγχαμ: Πέθανε ο Τόμας Κίνγκστον, βασιλικό μέλος και σύζυγος της Λαίδης Γκαμπριέλα Γουίνδσορ

Πέθανε ο γαμπρός του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ σε ηλικία 45 ετών. Ήταν άλλοτε ζεύγος με την Πίπα Μίντλετον την αδελφή της πριγκίπισσας Κέιτ.

Σε δήλωση της οικογένειας αναφέρεται: «Ο Τομ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που φώτιζε τις ζωές όλων όσων τον γνώριζαν. Ο θάνατος του προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την οικογένεια».

ezgif 7 344e425517

Ο Τόμας Κίνγκστον, βρετανός χρηματοδότης που ήταν σύζυγος της Λαίδης Γκαμπριέλα και πρώην φίλος της Πίπα Μίντλετον, πέθανε σε ηλικία 45 ετών.

«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του Τόμας και ενώνουν τη φωνή τους με τον πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ και όλους όσους τον γνώριζαν για να θρηνήσουν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας»

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη εκ μέρους της Λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον, του Μάρτιν και της Τζιλ Κίνγκστον, της Τζοάνα Κόνολι και της Έμα Μάρεϊ αναφέρεται: «Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Τόμας Κίνγκστον, του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού. Ο Τομ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που φώτιζε τις ζωές όλων όσων τον γνώριζαν. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την οικογένεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή καθώς θρηνούμε το θάνατό του».

ezgif 7 a1811c6ebd

«Στέλνουν τις πιο ειλικρινείς σκέψεις και προσευχές»

Εκπρόσωπος του παλατιού δήλωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του Κίνγκστον.

«Ο βασιλιάς και η βασίλισσα ενημερώθηκαν για τον θάνατο του Τόμας και ενώνουν τη φωνή τους με τον πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ και όλους όσους τον γνώριζαν για να θρηνήσουν ένα πολυαγαπημένο μέλος της οικογένειας. Ειδικότερα, οι μεγαλειότητές τους στέλνουν τις πιο ειλικρινείς σκέψεις και προσευχές τους στην Γκαμπριέλα και σε όλη την οικογένεια Κίνγκστον», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του παλατιού.

ezgif 7 0f6d3bc821

Ο Κίνγκστον πέθανε στο Γκλόστερσαϊρ την Κυριακή, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να καλούνται στο σημείο λίγο μετά τις 6 μ.μ. Αν και η αιτία θανάτου δεν έχει εξακριβωθεί, δεν υπάρχουν ύποπτες συνθήκες ή άλλα μέρη που να εμπλέκονται.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο μέλους του παλατιού Μπάκιγχαμ

«Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Τόμας Κίνγκστον, του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού μας. Ο Τομ ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που φώτισε τη ζωή όλων όσων τον γνώριζαν. Ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλο σοκ σε όλη την οικογένεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας καθώς θρηνούμε τον θάνατό του», αναφέρεται στη δήλωση εκ μέρους της Λαίδης Γκαμπριέλα Κίνγκστον και της οικογένειας του κ. Κίνγκστον.

Τα σενάρια διαδοχής του Βασιλιά Καρόλου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Όπως αναφέρει ο βασιλικός εμπειρογνώμονας και συγγραφέας Τόμας Κουίν, μιλώντας στην Mirror, ο καρκίνος του βασιλιά είναι «πολύ επιθετικός», κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις των γιατρών από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αυτή η είδηση πυροδότησε για τα καλά τα σενάρια διαδοχής, που λένε πλέον ότι ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ προετοιμάζεται να αναλάβει τον θρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο, κάτι ωστόσο που κρατούν ως «επτασφράγιστο μυστικό» από τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά, Χάρι.

«Ο Βασιλιάς Κάρολος γνωρίζει για την κατάσταση της υγείας του. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είναι στο κατώφλι της διαδοχής. Ο μονάρχης ελπίζει να παραμείνει σε μια σχετικά καλή κατάσταση, ώστε να παραδώσει το στέμμα σε ηλικία 80 ετών. Ωστόσο, ίσως ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτές πολύ νωρίτερα, καθώς η μορφή καρκίνου του είναι πολύ πιο επικίνδυνη και επιθετική απ’ όσο πίστευαν οι γιατροί αρχικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Τόμας Κουίν.

Όπως συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Κανείς δεν εμπιστεύεται τον Χάρι». Το κλίμα ανάμεσα στο παλάτι και τον δευτερότοκο γιο του βασιλιά Καρόλου άλλωστε έχει χαλάσει εδώ και χρόνια, χάρη στην απομάκρυνση του πρίγκιπα, μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, από τα καθήκοντά τους, στις δηλώσεις που έκανε εκείνος, επιτιθέμενος στη βασιλική οικογένεια, και όσα κατέγραψε στο βιβλίο του, Spare.

Από την πλευρά του ο Χάρι έχει εκφράσει την πρόθεση να βάλει στην άκρη τις διαφορές του με το παλάτι, για όσο τουλάχιστον ο πατέρας του λαμβάνει θεραπεία για τον καρκίνο. Μάλιστα προτίθεται να επισκεφτεί το Ηνωμένο Βασίλειο για να βρεθεί στο πλευρό του, ωστόσο παραμένει αμφίβολο κατά πόσο θα επουλωθούν οι σχέσεις με τον αδερφό του, που είναι ανοιχτά αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο.

Τα πιο σημαντικά