Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
διεθνήΝέο μήνυμα Ζελένσκι: «Η Ουκρανία σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο»

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: «Η Ουκρανία σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του “σίγουρα θα επικρατήσει σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία”.

Μιλώντας από αδιευκρίνιστη τοποθεσία στο Κίεβο, ο Ζελένσκι δήλωσε στους συμμετέχοντες του ‘Διαλόγου του Σάνγκρι-Λα’ στη Σιγκαπούρη ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να εξάγει αρκετές ποσότητες τροφίμων λόγω του ρωσικού αποκλεισμού και ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει “οξεία και σοβαρή επισιτιστική κρίση και λιμό”.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η έκβαση του πολέμου στη χώρα του δεν επηρεάζει μόνο την Ουκρανία, αλλά και το μέλλον της διεθνούς τάξης.

Η χώρα του επιδιώκει να εκδιώξει τους Ρώσους από περιοχές που ελέγχει από τις αρχές του πολέμου και αμύνεται απέναντι σε σφοδρές ρωσικές επιθέσεις στα ανατολικά της χώρας, ιδίως γύρω από την πόλη Σεβεροντονέτσκ.

Επισημαίνοντας τη μέχρι στιγμής υποστήριξη από τη Δύση και τους Ασιάτες συμμάχους της, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας τα κράτη που στέλνουν βοήθεια να μην σταματήσουν.

“Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή σας… αλλά αυτή η υποστήριξη δεν είναι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για εσάς”, είπε. “Στα πεδία των μαχών της Ουκρανίας αποφασίζονται οι μελλοντικοί κανόνες αυτού του κόσμου μαζί με τα όρια του εφικτού”.

Τα πιο σημαντικά