Νέο Λοκντάουν: Υπάρχει περίπτωση να μην ανακοινωθεί με πρωθυπουργικό διάγγελμα

22 Δεκεμβρίου, 202111:12 ΜΜ

Θέλουν να προστατέψουν τον πρωθυπουργό

Ο καινούργιος χρόνος θα μας κάνει ποδαρικό με λοκντάουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου. Η όλη προσπάθεια με τα δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ, γίνεται για να ελεγχθεί κάπως το κύμα της πανδημίας και ειδικά η παραλλαγή Όμικρον. Επίσης, οι ιδιοκτήτες μεγάλων νυχτερινών κέντρων καθώς και πλήθος καλλιτεχνών είχαν στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάποια εξ’ αυτών διατηρούν προνομιακή σχέση μαζί του. Άρα, δεν θα μπορούσε ο πρωθυπουργός να τους χαλάσει το χατίρι και να κλείσει τα νυχτερινά καταστήματα πριν το ρεβεγιόν.

Η ανακοίνωση λοιπόν για το νέο λοκντάουν και το εύρος αυτού όπως όλα δείχνουν, θα γίνει με τον καινούργιο χρόνο, που και η κίνηση στην αγορά θα έχει μειωθεί. Η επικοινωνιακή καμπάνια θα βασίζεται στην επιτυχημένη καμπάνια του «μένουμε σπίτι». 

Εκεί που υπάρχει διχογνωμία είναι στον τρόπο ανακοίνωσης της. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέλει να είναι αυτός που θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ώστε με διάγγελμα να ανακοινώσει την επιβολή των νέων μέτρων.

Υπάρχουν όμως πλέον δεύτερες σκέψεις στην επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου. Πιστεύουν πως μετά από τόσες διαβεβαιώσεις προσωπικά του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξει νέο λοκντάουν, ένα νέο πρωθυπουργικό διάγγελμα που θα ανακοινώνει λοκντάουν, θα γίνει αντικείμενο χλεύης επηρεάζοντας την εικόνα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εάν όμως η ανακοίνωση των μέτρων δεν γίνει από τον πρωθυπουργό, τότε η αντιπολίτευση θα τον κατηγορήσει για φυγομαχία. Είναι μία δύσκολη εξίσωση, την οποία καλούνται να λύσουν οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι του Μαξίμου.

Η πίεση των επιστημόνων όμως είναι ισχυρή και η παραλλαγή Όμικρον έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Εάν λοιπόν οι πληροφορίες μου επιβεβαιωθούν, η έλευση της Όμικρον θα είναι η βασική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα των νέων μέτρων. Όπως και αν αυτά ανακοινωθούν.

Πηγή: newsbreak.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News