Νέο εργασιακό μοντέλο 6 ωρών στην Σουηδία και για αυτό υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος

4 Σεπτεμβρίου, 2016 11:02 ΜΜ
More videos

Η Σουηδία περνάει σιγά σιγά στο 6ωρο εργασιακό μοντέλο. Οι μισθοί δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή, ενώ θα είναι μια εξαιρετική λύση για την βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων.

Η εταιρεία Filimundus η οποία ασχολείται με την ανάπτυξη εφαρμογών για κινητά, εισήγαγε μια καινοτομία το περασμένο έτος. Η διοίκηση της εταιρείας διαπίστωσε πως το 8ωρο ωράριο εργασίας δεν είναι αποτελεσματικό για τους εργαζομένους και πως δεν μπορούν να διατηρήσουν την συγκέντρωσή και την απόδοσή του για τόσες πολλές ώρες, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλά διαλείμματα κατά την διάρκεια της εργασίας και ο χρόνος τους δεν αξιοποιείται αποτελεσματικά

Διαπιστώθηκε πως μέσα σε αυτές τις έξι ώρες οι εργαζόμενοι προλαβαίνουν να κάνουν όσα θα έκαναν μέσα σε οχτώ ώρες. Όμως με το 6ωρο ωράριο εργασίας θα αυξηθεί σημαντικά η αποτελεσματικότητα των εργαζόμενων, θα έχουν περισσότερη ενέργεια και χρόνο για την προσωπική τους ζωή και θα νιώθουν γενικά πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι.

Το νέο εργασιακό μοντέλο εφαρμόστηκε σε πολλά νοσοκομεία της χώρας για τις νοσοκόμες και το παραϊατρικό προσωπικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent το 6ωρο ωράριο εργασίας θα εισαχθεί στο μέλλον σε όλη την χώρα.

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να δοκιμάσουμε και εμείς πλεονεκτήματα μιας τέτοιας καινοτομίας, χωρίς όμως να χρειαστεί να μετακομίσουμε στη Σουηδία.

Πηγή: independent

Ακολουθήστε μας στο facebook: