Νέο επεισόδιο ανοιχτά του Καστελόριζου: Τουρκική φρεγάτα έστρεψε τα όπλα της κατά της ελληνικής

3 Σεπτεμβρίου, 2020 4:40 ΜΜ
More videos

Μια νέα τουρκική πρόκληση σε περιοχή νότια του Καστελορίζου, με τουρκικά πολεμικά πλοία να σημαδεύουν “ηλεκτρονικά” ελληνική φρεγάτα και να την εγκλωβίζουν με τα ραντάρ των όπλων τους έχοντας τα όπλα στραμμένα προς το ελληνικό πλοίο, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η ΕΡΤ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, τα πολεμικά πλοία της Τουρκίας στοχοποίησαν με τα ραντάρ των όπλων τους τουλάχιστον μια από τις ελληνικές φρεγάτες που ήταν σε κοντινή απόσταση και παρακολουθούσε τις κινήσεις των Τούρκων, στα ανοιχτά του Καστελλόριζου.

Τα τουρκικά πλοία εξέπεμψαν σήματα ηλεκτρονικά προς την Ελληνική με στραμμένα τα όπλα προς αυτή σε μια κίνηση που ανεβάζει την ένταση “στο κόκκινο”.


Ελληνική ψυχραιμία απέναντι στον τουρκικό παραλογισμό

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το άκρως επιθετικό, από πλευράς Τουρκίας, περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Άγκυρα κλιμάκωνε την ένταση με το συμβάν που συνέβη στα ανοιχτά της Χάλκης όταν ελληνικές αρχές πραγματοποιούσαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και τουρκικά σκάφη προχώρησαν σε επικίνδυνες προκλήσεις.

Παρά την ακραία τουρκική πρόκληση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πλήρωμα του Ελληνικού πλοίου αντέδρασε πολύ ψύχραιμα και αποφασιστικά με αποτέλεσμα να αποφευχθεί θερμό ελληνοτουρκικό επεισόδιο στην περιοχή.

Τα ελληνικά πληρώματα που είναι εν πλω, έχουν λάβει εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, ήδη από το περιστατικό της φρεγάτας “Λήμνος” διότι οι Τούρκοι αναζητούν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε προκλητικές ενέργειες, οι οποίες θα την βοηθήσουν ώστε να κατηγορήσει την Ελλάδα, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Η είδηση και από την τηλεόραση του Alpha

Ακραίο περιστατικό αντίστοιχο με αυτό με το “Λήμνος”

Υπενθυμίζουμε ότι Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με το περιστατικό της επακούμβησης της τουρκικής φρεγάτας “Κεμάλ Ρέις” με την ελληνική φρεγάτα “Λήμνος”.

Το τουρκικό σκάφος δεν κράτησε σταθερή την πορεία του και το πίσω μέρος συγκρούστηκε με το μπροστινό της φρεγάτας “Λήμνος”. Η τουρκική φρεγάτα υπέστη σημαντικές ζημιές στην πρύμνη με αποτέλεσμα να αποσυρθεί, σε αντίθεση με το “Λήμνος” που δεν είχε ζημιά και συμμετείχε κανονικά στα ελληνογαλλικά γυμνάσια.

Αντίστοιχη επιθετική κίνηση είχε σημειωθεί και εναντίον της Γαλλίας

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΡΤ, παρόμοια ακραία επιθετική κίνηση είχαν κάνει οι Τούρκοι και με τη Γαλλική φρεγάτα στα νερά της Μεσογείου, όταν στη συνέχεια ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέβασε τους τόνους κατά της Άγκυρας τόσο στην ΕΕ όσο και εντός του ΝΑΤΟ.

“To NATO δεν πρέπει να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο όσον αφορά στην πρόσφατη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, είχε δηλώσει ο Γάλλος αρμόδιος για αμυντικά θέματα, αναφερόμενος στην τουρκική πρόκληση. Η Άγκυρα από την πλευρά της δεν επιβεβαίωσε ποτέ το περιστατικό.