Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΝέο χαράτσι από την κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα - Αυξάνονται οι χρεώσεις...

Νέο χαράτσι από την κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα – Αυξάνονται οι χρεώσεις ΥΚΩ

Νέο χαράτσι επιβάλλει η κυβέρνηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς θα αυξηθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας) που επιβαρύνουν όλα τα τιμολόγια των καταναλωτών για να μπορούν οι κάτοικοι των νησιών, που δεν είναι διασυνδεδεμένα με το ηπειρωτικό σύστημα, να πληρώνουν ρεύμα στις τιμές που πληρώνουν και οι κάτοικοι της υπόλοιπης χώρας.

Η νέα χρέωση θα είναι σχεδόν 1,7 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Μέχρι σήμερα από 0 έως 1.600 kWh η χρέωση των ΥΚΩ ήταν 0,00690 ευρώ. Έτσι ένα νοικοκυριό που κατανάλωσε 1.400 KW το τετράμηνο θα πληρώσει 23,8 ευρώ από 9,6. Να σημειωθεί πως στα ίδια επίπεδα θα μείνουν οι καταναλώσεις από τις 1.600 kw – 2000kw και από τις 2.000kw και πάνω.

Για εν κρυπτώ αύξηση των χρεώσεων για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος έκαναν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμμελος και Πέτη Πέρκα. «Η αιτιολόγηση του νέου χαρατσιού εμπαίζει την ελληνική κοινωνία. Οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν αυτοί για την «αντιστάθμιση του κινδύνου από ενεργειακές κρίσεις» ενώ τα υπερκέρδη είναι ήδη στα ταμεία του καρτέλ ενέργειας. Και μάλιστα ενώ οι καταναλωτές δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς τους και οι χρεώσεις ΥΚΩ θα έπρεπε να είχαν μειωθεί εδώ και ένα χρόνο, λόγω της υλοποίησης έργων διασυνδέσεων των νησιών», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Τα πιο σημαντικά