Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΕλλάδαNεκρός ο Γιώργος Συγγελίδης- Ιδρυτής της CITROËN Ελλάς

Nεκρός ο Γιώργος Συγγελίδης- Ιδρυτής της CITROËN Ελλάς

Ο ιδρυτής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, Γιώργος Συγγελίδης που είχε ταυτίσει το όνομά του με τη δραστηριότητα της Citroen στην Ελλάδα, απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών στο Λουγκάνο της Ελβετίας.

Ίδρυσε την Citroen Ελλάς to 1965, καταφέρνοντας να διαδώσει τη φήμη της γαλλικής φίρμας αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά με ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς υπήρξε περίοδος που πραγματοποιούνταν πωλήσεις ρεκόρ. Συνοδοιπόρος και συνεργάτης στο μεγάλο του έργο, είχε αποτελέσει η σύζυγός του Θεοδώρα, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά τον Γιάννη, τον Πολυχρόνη και τη Ρίτσα Συγγελίδη.

Αν και ο ίδιος τα τελευταία χρόνια κατοικούσε στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου κι άφησε την τελευταία του πνοή, ωστόσο το έργο που άφησε πίσω του είναι πολύ μεγάλο. Είναι αυτός που κατάφερε να ταυτίσει το όνομα Συγγελίδη με την πορεία της Citroen στην Ελλάδα, η οποία συγκαταλέγεται στην λίστα με τις πιο ισχυρές του κλάδου αυτοκινήτων, καθώς ακόμα και σε μεγάλες κρίσεις, κατάφερνε να διαγράφει αύξηση των πωλήσεων. Μέχρι σήμερα ο όμιλος Συγγελίδη είναι πρωτοπόρος, καθώς μεταξύ άλλων έχει συμμετάσχει στο φιλόδοξο έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και ηλεκτροκίνησης.

Το επιχειρηματικό έργο του πατέρα τους συνέχισαν οι εκπρόσωποι της δεύτερης γενιάς Γιάννης και Πολυχρόνης, επικεφαλής του ομίλου Συγγελίδη. Οι ίδιοι έχουν επεκταθεί και στην αντιπροσώπευση πέραν της Citroen, αυτοκινήτων από άλλες κατηγορίες και συγκεκριμένα στην Peugeot, την DS, την Opel και τη Mazda, ενώ συμμετέχουν ενεργά στις εξελίξεις που σημειώνονται στον κλάδο του αυτοκινήτου. Η δραστηριότητά τους με διευρυμένες μάρκες αυτοκινήτων και τεχνολογία από διαφορετικές χώρες, δίνει το πλεονέκτημα δραστηριότητας σε όλες τις κατηγορίες, από τα οικονομικότερα μοντέλα έως τα πιο premium.

Τόσο ο Πολυχρόνης, όσο και ο Γιάννης Συγγελίδης, έχουν κληρονομήσει από τον πατέρα τους το επιχειρηματικό δαιμόνιο και τις ηθικές αξίες με τις οποίες πορεύονται. Οι δυο τους έχουν βραβευθεί αρκετές φορές για το έργο τους, ακόμα και από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, για τις εμπορικές τους επιτυχίες.

Σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού και τιμής ο Όμιλος Συγγελίδη θα παραμείνει κλειστός ενώ η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Λουγκάνο της Ελβετίας, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023.

Τα πιο σημαντικά