Νεκρός με το σκυλί αγκαλιά ο Ευτύχας από τον Πλατανιά

19 Οκτωβρίου, 20222:23 ΜΜ
More videos

Σε απέραντη θλίψη έχει βυθιστεί ο Πλατανιάς Νοτίου Πηλίου μετά από τον ξαφνικό χαμό του Ευτύχα.

Ο Ευτύχας ήταν από τους πιο αγαπητούς ανθρώπους του χωριού που για χρόνια εκτελούσε εργασίες γης. Ξεψύχησε μόνος του στο μικρό του δωμάτιο, με τον πιο πιστό του φίλο, τον σκύλο του να στέκεται στο πλευρό του. Ολοι στο χωριό τον αγαπούσαν και του έδιναν δουλειά καθώς ήταν ένας άνθρωπος που πάντα έσπευδε να βοηθήσει.

Τις τελευταίες ημέρες δεν είχε φανεί πουθενά στο χωριό, ούτε ο ίδιος ούτε το σκυλί του. Εργάτης από το «Μικρό» τον αναζητούσε για να του δώσει δουλειά χωρίς να σηκώνει το τηλέφωνο. Ο ίδιος πήγε από το σπίτι του και άκουσε το κινητό μέσα από την κλειστή πόρτα και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα και βρήκαν τον Ευτύχα να κείτεται στο πάτωμα του σπιτιού του. Το σκυλί του ξαπλωμένο πάνω του.

Κάτοικος του Πλατανιά αναφέρει πως ο Ευτύχας ήταν ένας καλόκαρδος και φιλήσυχος άνθρωπος (μεσήλικας, ξερακιανός, μετρίου αναστήματος και μαυριδερός) με καταγωγή από το Πακιστάν, που “προσγειώθηκε” στον Πλατανιά πολλά χρόνια πριν, δεν θυμάμαι πόσα. Όλα αυτά τα χρόνια κυκλοφορούσε πότε με ένα κινητό στο χέρι για να επικοινωνεί ποιος ξέρει με ποιους στην πατρίδα του, πότε με το σκυλί του και κάμποσα βράδια αρκετά μεθυσμένος, χωρίς όμως ποτέ να γίνει “βάρος”. Έκανε κάποια μεροκάματα δεξιά κι αριστερά και γενικά ο Ευτύχας είχε βρει την περπατησιά του όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό κι έδειχνε να του αρέσει η ζωή αυτή.

«Φθάνοντας το απόγευμα στον Πλατανιά έμαθα ότι ο Ευτύχας μάς “άφησε”. Ήταν 3 ημέρες άφαντος, μου είπαν, αλλά που να πάει το μυαλό των ανθρώπων ότι είχε πάθει κακό… Σαν να έφυγε ένα κομμάτι της καθημερινότητας του χωριού. Η αιτία θανάτου θα φανεί από την ιατροδικαστική εξέταση – αυτή την ώρα ο Ευτύχας “ταξιδεύει” για τη Λάρισα μέσα σε ένα μπλε σάκο…

Ευτύχα θα φροντίσουμε το σκυλάκι σου, τον μοναδικό μάλλον πραγματικό φίλο που αφήνεις πίσω σου… Ήταν τις τρεις αυτές ημέρες δίπλα σου – άγαλμα ακούνητο χωρίς φαγητό, χωρίς νερό και κυρίως χωρίς γαβγίσματα… Πενθούσε τον πεσμένο στο πάτωμα του δωματίου που έμενε φίλο του, εσένα.

Αναπαύσου εν ειρήνη…» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Την κηδεία του, όπως έγινε γνωστό, θα αναλάβει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου.

Πηγή: gegonota.news

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News