Νεκρό δέρμα και βακτήρια παντού: Πώς και κάθε πότε πρέπει να καθαρίζουμε κινητά, σουτιέν, μαξιλάρια!

5 Φεβρουαρίου, 20158:39 ΜΜ

Η καθαριότητα αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την διατήρηση μιας σωστής υγιεινής κατάστασης.

Τα πάντα χρειάζονται ένα γερό καθάρισμα, από τα κινητά μας τηλέφωνα μέχρι και τον σκύλο της οικογένειας.

Οι επιστημονικές έρευνες μας προειδοποιούν για την ύπαρξη βακτηρίων σε αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις στον οργανισμό μας.

Ωστόσο, κανένας δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα πρέπει να αλλάζει τα σεντόνια, να πλένει τα τζιν του ή να καθαρίζει την οθόνη του κινητού του. Μικροβιολόγοι και ειδικοί στα ρούχα μας δίνουν τις απαραίτητες οδηγίες που χρειαζόμαστε.

Τα κινητά τηλέφωνα 

Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να καθαρίζονται κάθε μέρα. Μια επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι αγγίζουμε τα τηλέφωνα μας μέχρι και 150 φορές την ημέρα. Αμερικάνοι επιστήμονες μελέτησαν 51 διαφορετικά είδη κινητών και  ανακάλυψαν 7.000 είδη βακτηριδίων.

Τα περισσότερα είναι αβλαβή αλλά κάποια άλλα αποτελούν απειλή για τον οργανισμό μας, όπως ο εντερόκοκκος και η ψευδομονάδα που μπορούν να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις ή μηνιγγίτιδα.

Για να αποφύγετε κάποια δυσάρεστη έκπληξη,  θα πρέπει να τα καθαρίζετε κάθε μέρα με ένα αντιβακτηριδιακό μαντιλάκι.

Τα ιδρωμένα  σεντόνια

Το δέρμα μας αποβάλει εκατομμύρια των κυττάρων του δέρματος κάθε μέρα και  το σώμα μας να χάνει ένα λίτρο ιδρώτα κατά την διάρκεια του ύπνου. Ο ιδρώτας και τα νεκρά κύτταρα  προσελκύουν τα ακάρεα που τρέφονται με αυτά .

Τα ακάρεα, αν και αβλαβή , παράγουν περιττώματα που περιέχουν αλλεργιογόνα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν οφθαλμικές λοιμώξεις,  ρινίτιδα και το άσθμα.

Οι μικροβιολόγοι συνιστούν το πλύσιμο των σεντονιών μία φορά την εβδομάδα, σε θερμοκρασία  60°C, με σκοπό την εξόντωση των βακτηρίων. Το στέγνωμα στο φως του ήλιου και το σιδέρωμα θα εξαφανίσουν κάθε απειλή για την υγεία σας.

Τα επικίνδυνα μαξιλάρια 

Το εσωτερικό των μαξιλαριών είναι σαν ένα σφουγγάρι που απορροφά τον ιδρώτα και έτσι γίνεται γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια και τα ακάρεα. Οι επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι το ένα τρίτο του βάρους ενός μαξιλαριού αποτελείται από έντομα, νεκρό δέρμα, ακάρεα και τα περιττώματά τους.

Ενα άπλυτο μαξιλάρι μπορεί να περιέχει μέχρι και 16 αποκρουστικά είδη μυκήτων. Τα μαξιλάρια πρέπει να πλένονται το λιγότερο κάθε τρεις μήνες, σε θερμοκρασία 60°C για να μην προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία μας.

Τα τζίν παντελόνια 

Τα ευαίσθητα παντελόνια τζίν χρειάζονται καθαρισμό κάθε πέντε μέρες. Για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, τα  ευαίσθητα παντελόνια θα πρέπει να πλένονται σε χαμηλή θερμοκρασία και γυρισμένα ανάποδα, για την προστασία του φερμουάρ ή των κουμπιών.

Το στέγνωμα στον ήλιο θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τα ανθεκτικά βακτήρια.

Οι στηθόδεσμοι


Η πτυχή στο στήθος  και η περιοχή κάτω από τις μασχάλες είναι ζεστά και νοτερά περιβάλλοντα, που ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Οι ειδικοί συνιστούν τον καθαρισμό των στηθόδεσμων έπειτα από δύο χρήσεις.

Οι κύριες που επιθυμούν να κρατήσουν τον στηθόδεσμο τους σε καλή κατάσταση θα πρέπει να τον πλένουν στο χέρι και να τον στεγνώνουν σε θερμοκρασία δωματίου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσει την ελαστικότητα του και τα μικρόβια θα έχουν εξαφανιστεί.

Ο πιστός σύντροφος

Ο σκύλος μας μπορεί να είναι μια εξαιρετική συντροφιά αλλά το τρίχωμα του μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο κίνδυνο για την υγεία μας. Τα ακάρεα, οι ψύλλοι και άλλα έντομα μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα και δερματική ασθένεια στον ιδιοκτήτη του συμπαθούς τετράποδου. Πώς θα καταλάβουμε, όμως, κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τον σκύλο μας;

Οταν το τρίχωμα του γίνει λιπαρό και αρχίζει να μυρίζει άσχημα, ήρθε η ώρα για να πλύνουμε τον τετράποδο φίλο μας. Προσοχή, να μην το παρακάνετε γιατί η καθημερινή καθαριότητα μπορεί να ξηράνει το δέρμα του και να του προκαλέσει φαγούρα.

Οι πετσέτες της κουζίνας 

Μια μελέτη του πανεπιστημίου της Αριζόνας απέδειξε ότι οι πετσέτες της κουζίνας αποτελούν τις υψηλότερες πηγές μόλυνσης  καθώς είναι γεμάτες από επικίνδυνους  μικρο-οργανισμούς, που πολλαπλασιάζονται εύκολα λόγω της θερμότητας που επικρατεί στον χώρο. Θα πρέπει να πλένονται ,μετά από κάθε χρήση, και να σιδερώνονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Οι τσάντες και τα πορτοφόλια 

Τα δύο απαραίτητα αξεσουάρ της αστικής ζωής μετατρέπονται εύκολα σε πηγές μόλυνσης από επικίνδυνα βακτηρίδια καθώς έρχονται σε επαφή με την ακαθαρσία που είναι διεσπαρμένη σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Μελέτες των αμερικανικών πανεπιστημίων απέδειξαν ότι το 80% των νομισμάτων και των χαρτονομισμάτων περιέχουν επικίνδυνα βακτηρίδια. Οι τσάντες και τα πορτοφόλια θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια για να απομακρυνθούν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν δερματικές μολύνσεις.

via

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News