Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Γιατροί «κλειδιά» λύνουν τη σιωπή τους – Τι θα καταθέσουν στην αστυνομία

6 Μαρτίου, 2022 4:33 ΜΜ
More videos

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, με τους αστυνομικούς που χειρίζονται την έρευνα να εμφανίζονται πεπεισμένοι πως σύντομα θα έχουν απαντήσεις στο θρίλερ…

Γιατροί που έζησαν και πόνεσαν με τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα, αναλύουν τα δεδομένα και δίνουν μια γεύση από τα όσα θα καταθέσουν στην αστυνομία, όταν κληθούν. Είναι γιατροί που είχαν αλλεπάλληλους διαλόγους με τους γονείς και τους στενούς συγγενείς. Επιστήμονες που όπως λένε, δεν μπορούν να εξηγήσουν τα όσα έγιναν ενώ τα αγγελούδια δεν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, η γιατρός της Μαλένας μίλησε στο Mega επιβεβαιώνοντας την κρίση των γιατρών και όχι των ιατροδικαστών σχετικά με την αιτία θανάτου της μικρής το 2019. «Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λευχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατικη ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε», ανέφερε αρχικά η γιατρός.

Δείτε το βίντεο:

«Ο ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ που να έχουν σχέση με τα φάρμακα οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες. Το παιδί ήταν σε άριστη κατασταση, το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια, προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα, ήταν ένα αγγελούδι χαρούμενο. Δεν υπάρχουν δεδομένα από τι πέθανε το παιδί. Η ιατρική πρέπει να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, σε όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση και να αναπαυθεί η ψυχούλα και των τριών παιδιών καθώς και η συνείδηση των γονιών. Δε το χωρά ανθρώπινος νους να έχουν φύγει έτσι 3 παιδιά», δήλωσε η γιατρός της Μαλένας.

Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, αποκάλυψε στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», το στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες, σχετικα με τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. «Πάμε σιγά σιγά προς το παρόν. Έχουν βρεθεί κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να συγκριθούν με αυτές που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, στην φαρμακευτική αγωγή της. Θα γίνει και ποσοτικός έλεγχος προκειμένου να δούμε σε τι ποσότητα συναντώνται και μετά να προχωρήσουμε στα βαρέα μέταλλα. Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλει το ανοσοποιητικό», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης.

«Ό,τι ανιχνεύεται το ψάχνουμε. Έχουμε καλά εργαστήρια στην Ελλάδα και δε θα χρειαστεί να στείλουμε κάτι στο εξωτερικό. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως», συμπλήρωσε. Η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα, Αντίγόνη Μητσέλου μίλησε για τα αίτια θανάτου της μικρής.

«Έκανα ιστολογικές εξετάσεις από τα όργανα του παιδιού που ήταν 7 μηνων, της Ίριδας. Διαπίστωσα ότι το μωρό έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου. Έκανα και άλλες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσω, και το επιβεβαίωσα», ανέφερε η κ. Μητσέλου.