Συνεχίζεται το θρίλερ με τη διερεύνηση των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα, με την εβδομάδα που έρχεται να αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, αισιοδοξούν πως σύντομα θα πέσει άπλετο φως, στα αίτια που οδήγησαν τα άτυχα κορίτσια στον θάνατο. Την ίδια ώρα, η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης, οι δύο γονείς που με διαδοχικές συνεντεύξεις τις τελευταίες μέρες, επαναλαμβάνουν πως έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τα αδερφάκια αλλά δεν τα κατάφεραν, απαντούν στη σεναριολογία που αναπτύχθηκε από ορισμένους για εκείνους, πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.
Οσον αφορά τις συνθήκες υπό τις οποίες τα τρία κοριτσάκια έφυγαν από τη ζωή, ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε ότι ένας γνωστός καρδιοχειρούργος σημειώνει πως τα τρία κορίτσια δεν είχαν κανένα σημαντικό πρόβλημα υγείας. Σημειώνεται πως με το πρόβλημα υγείας των κοριτσιών έχουν ασχοληθεί τουλάχιστον 20 εξειδικευμένοι γιατροί νοσοκομείων, έξι ιατροδικαστές, ενώ έχουν γίνει έλεγχοι και στο εξωτερικό.
Τέλος, οι έρευνες της Αστυνομίας που θα ξεκινήσουν με μεγάλη ένταση αυτή τη βδομάδα θα εστιάσουν το ενδιαφέρον τους και στο πώς πραγματοποιήθηκε η νοσηλεία των τριών παιδιών και γιατί και ποιος τα τοποθετούσε σε μονόκλινα δωμάτια.
«Τρεις τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι είναι αρκετά δύσκολο να συμβούν»
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε το πρωί του Σαββάτου ο γενετιστής Κωνσταντίνος Πάγκαλος, προσπαθώντας να ρίξει «φως» στην υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών. «Είναι μια πολύ παράξενη ιστορία και για εμάς τους κλινικούς γενετιστές. Δεν είμαι ενήμερος των ιατρικών φακέλων των παιδιών, δεν ξέρω το ιστορικό τους. Ο αιφνίδιος θάνατος είναι συχνός και οφείλεται σε πολλούς λόγους, οι μισοί είναι γενετικοί λόγοι, και οι άλλοι μισοί κάποιο εξωγενές αίτιο. Γενετικοί λόγοι είναι το να υπάρχει αλλαγή σε ένα γονίδιο που συμβαίνει αιφνιδίως σε κάποιο άτομο, ή κληρονομείται. Τρεις φορές τυχαίοι αιφνίδιοι θάνατοι, μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να συμβεί», τόνισε ο κ. Πάγκαλος.
«Εφόσον είναι γενετικό, θα έπρεπε μετά το πρώτο περιστατικό να εξεταστούν το DNA του παιδιού και των δύο γονέων με στόχο να αποκαλύψουμε μετάλλαξη σε ένα γονίδιο που γίνεται παθολογικό και εξαιτίας του έχουμε τον αιφνίδιο θάνατο. Δεν είναι εύκολο πάντα να βρούμε τη μετάλλαξη, υπάρχουν πολλά γονίδια που εμπλέκονται. Με διαφορετικά παθολογικά αίτια θανάτου στα παιδιά είναι πολύ δύσκολο να ευθύνεται το ίδιο γονίδιο. Είναι αναγκαίο να σκαναριστεί όλο το γονιδίωμα, αυτό έπρεπε να είχε γίνει. Υπάρχουν πολλά γονίδια που εμπλέκονται σε αιφνίδιους θανάτους, δεν είναι ακόμα όλα γνωστά στους γενετιστές. Πρέπει να ολοκληρωθεί και η μελέτη των μη γενετικών αιτιών, και να μπουν όλα τα δεδομένα μαζί ώστε να βγει μια γνωμάτευση που θα εξηγήσει το γεγονός», πρόσθεσε.