Νεκρά παιδιά στην Πάτρα – «Εκρηξη» από ιατροδικαστή: Τα εργαστήρια θα «δείξουν» μετά από 10-15 ημέρες

19 Μαρτίου, 2022 11:24 ΜΜ
More videos

Την ώρα που οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα κατεβάζει τους τόνους λέγοντας πως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων

«Διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις γύρω από τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας που οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της. Είναι ν’ απορεί και να εξίσταται κανείς… Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις;», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα. Ολα αυτά βέβαια, την ώρα που όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι καθοριστική για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα, τα οποία έφυγαν από τη ζωή μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων τους φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία.

Η κυρία Τσιόλα εκτιμά ότι τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες 10-15 μέρες όταν και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενώ παράλληλα διευκρινίζει: «Ο χρόνος της έκδοσης του πορίσματος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το Εργαστήριο που κάνει τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις. Ο επιστημονικός χρόνος, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικός από τον επικοινωνιακό…». Τέλος, η ιατροδικαστής επισημαίνει: «Η δική μας δουλειά είναι να κινούμεθα αυστηρά και μόνο στο επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, το σώφρον είναι να μην συμπληρώνουν κανένα κενό με την φαντασία τους και με σενάρια…».