Παιδιά από την κατεχόμενη Κύπρο ανάμεσα στους νεκρούς του σεισμού- Είχαν πάει για αγώνες βόλεϊ

10 Φεβρουαρίου, 20233:15 ΠΜ

Οι τουρκοκύπριοι μαθητές διέμεναν σε 7όροφο ξενοδοχείο που κατέρρευσε.

Δυσάρεστα είναι τα νέα για την ομάδα βόλεϊ τουρκοκύπριων μαθητών από σχολείο της Αμμωχώστου στα Κατεχόμενα, που τη μέρα του σεισμού βρισκόταν σε περιοχή που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο. Νεκροί εντοπίστηκαν δύο καθηγητές που συνόδευαν τα παιδιά και ένας μαθητής.

Οι τουρκοκύπριοι μαθητές, που είχαν ταξιδέψει στην περιοχή για σχολικό πρωτάθλημα βόλεϊ, διέμεναν στο επταόροφο ξενοδοχείο Isias, στην πόλη Αντιγιαμάν, το οποίο κατέρρευσε.

Συνολικά, στην τουρκοκυπριακή αποστολή μετείχαν 39 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών των δύο ομάδων βόλεϊ, αγοριών και κοριτσιών.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων

Οι προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων συνεχίζονται στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Εκεί έχουν μεταβεί και οι γονείς των παιδιών.

Τα παιδιά ήταν μαθητές στο Τουρκικό Κολλέγιο Maarif της Αμμοχώστου, και εκτός από τους δασκάλους συνοδεύονταν και από ορισμένους γονείς.

Για την ώρα, έχει επιβεβαιωθεί η διάσωση τεσσάρων μαθητών. Σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να βγγουν οι ίδιοι από τα ερείπια του ξενοδοχείου.

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται αξιωματούχους που ανέφεραν ότι τα άψυχα πτώματα δύο δασκάλων βρέθηκαν την Τετάρτη – και ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε τρεις, μετά την ανακάλυψη ενός μαθητή της όγδοης τάξης.

Τον αριθμό των θυμάτων επιβεβαίωσε η τουρκική υπηρεσία του BBC. Τα ονόματα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο BBC, των εκπαιδευτικών είναι Παμίρ Κονουκλού και Ιμπραΐμ Γιακούλα, ενώ του μαθητή είναι Ντορούκ Ακίν.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News