Νέες αποκαλύψεις για την περιουσία του Τράγκα: «Το ΣΔΟΕ τον έψαχνε από το 2003»

16 Ιουνίου, 202212:59 ΠΜ
More videos

Σε «λαβύρινθο» η έρευνα για την αμύθητη περιουσία του.

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με την αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι Αρχές επικεντρώνονται στους ελέγχους για φοροδιαφυγή που σταμάτησαν ξαφνικά το 2004 και σε μια εταιρεία του, με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Δημήτρης Μπατζελής, οι έρευνες είχαν ξεκινήσει και είχε διαπιστωθεί αγορά βίλας στην Κέρκυρα μέσω offshore. Σύμφωνα με τον κ. Μπατζελή όλα σταμάτησαν μετά τις εκλογές του 2004 και την αποχώρησή του.

«Το 2003 από το ΣΔΟΕ έγινε έλεγχος στις επιχειρήσεις του κ. Τράγκα. Διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, ΦΠΑ και ΦΜΥ, οι οποίες μαζί με τις υπερημερίες έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Επίσης είχαμε διαπιστώσει αγορά, μέσω offshore εταιρείας, βίλας στη βόρεια Κέρκυρα, η οποία απεδείχθη ότι ήταν ιδιοκτησίας του κ. Τράγκα. Ημασταν έτοιμοι να ξεκινήσουμε ελέγχους πόθεν έσχες και απόκρυψης εισοδήματος, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2004 και μετά την αποχώρησή μου δεν προχώρησαν. Εκφράζω την απορία μου, ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα και όχι μετά θάνατον» είπε ο κ. Μπατζελής στον ΑΝΤ1.

Μαντάς: «Διαφορετικά τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του»

Ο συνήγορος της Μαρίας Καρρά, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, επανέλαβε πως η πραγματική περιουσία έχει μεγάλη απόκλιση από όσα ακούγονται.

«Ενώ με διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, έχουν δεσμευθεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μαρίας Καρρά, σε εμάς δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί η διάταξη της δέσμευσης ούτε έχει κοινοποιηθεί το πόρισμα της Αρχής για την έρευνα που μέχρι αυτήν την στιγμή έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο κ. Μαντάς.

Μάλιστα, προσέθεσε ότι «η κ. Καρρά αντλεί πληροφορίες για την εξέλιξη της έρευνας από τα μέσα ενημέρωσης και από τα ρεπορτάζ». «Η κατ΄ αρχήν έγκυρη, αλλά προερχόμενη από οικεία του πρόσωπα που έχω, είναι ότι ο εκλιπών ήταν φορολογικά κάτοικος εξωτερικού και υπόκειτο στον έλεγχο φορολογικών Αρχών της αλλοδαπής. Αυτό το στοιχείο όμως, με ασφάλεια και σαφήνεια, έχει ευθύνη να το προσδιορίζει, η ελληνική Αρχή που κάνει τον φορολογικό έλεγχο. Αυτό το πόρισμα δεν μας έχει κοινοποιηθεί και νομότυπα έχουμε αρχίσει την διαδικασία να το αναζητήσουμε», συμπλήρωσε.

Σε ερώτημα εάν ο Γ. Τράγκας ήταν φορολογικός κάτοικος της Γαλλίας, του Μονακό ή άλλης χώρας, ο Θόδωρος Μαντάς απάντησε: «δεν θα προσδιορίσω τον τόπο, σε αυτήν την πρώτη δημόσια παρουσία μου. Προφανώς θα τοποθετηθώ όταν έχω στα χέρια μου τα επίσημα κείμενα, την επίσημη ενημέρωση και όχι όσα προφορικά μου έχει ειπωθεί».

Ο κ. Μαντάς παραδέχθηκε πως δεν μπορεί το ύψος της αναφερόμενης στα ρεπορτάζ περιουσίας να αποκτηθεί από την δημοσιογραφική ή και εκδοτική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα, επεσήμανε ωστόσο πως «είναι δυσθεώρητο το ύψος της περιουσίας που εμφανίζεται στο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Η θέση της κ. Καρρά είναι ότι τα περιουσιακά στοιχεία είναι τελείως διαφορετικά και σαφώς υποδεέστερα από τα νούμερα που εμφανίζονται στα ΜΜΕ στην Ελλάδα».

Παράλληλα, τόνισε πως «τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί, εκτός του ότι είναι καταφανώς μικρότερα αυτών που εμφανίζονται, έχουν αποκτηθεί με νόμιμη αίτια. Όταν η κ. Καρρά κληθεί από την αρμόδια Αρχή, θα εισφέρει στοιχεία που θα δικαιολογούν την νόμιμη απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων, κατά τον βαθμό που εκείνη τα γνωρίζει».

Επιπλέον, ο συνήγορος της Μαρίας Καρρά επανέλαβε πως η πραγματική περιουσία έχει μεγάλη απόκλιση από όσα ακούγονται στα ρεπορτάζ, ενώ επεσήμανε πως «αντικείμενο έρευνας μπορούν να είναι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί στις δηλώσεις που ελέγχει η ελληνική φορολογική Αρχή» και σημείωσε πως όταν γνωστοποιηθεί στην χήρα του Γιώργου Τράγκα το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, η Μαρία Καρρά θα δώσει απαντήσεις για όλα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News