Νέα τουρκική πρόκληση: «Ο σεισμός απέδειξε ότι η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα»

3 Νοεμβρίου, 2020 2:46 ΜΜ
More videos

Στη δήλωση ότι “ο σεισμός στη Σμύρνη απέδειξε πως η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα”, προέβη ο εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας”, Τσιχάτ Γιαϊτζί.

Στην απίστευτη δήλωση ότι “ο σεισμός στη Σμύρνη απέδειξε πως η Σάμος ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα“, προέβη ο Τούρκος ναύαρχος και πρώην υπαρχηγός του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Τσιχάτ Γιαϊτζί.

Ο Τσιχάτ Γιαϊτζί θεωρείται ο κύριος εμπνευστής της “Γαλάζιας Πατρίδας” και των ακραίων διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις του για τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, που στοίχισε τη ζωή σε δύο εφήβους στη Σάμο και σε τουλάχιστον εκατό ανθρώπους στη Σμύρνη, ο Γιαϊτζί απέφυγε να αποκαλέσει τα ελληνικά νησιά ως νησιά του Αιγαίου, και χρησιμοποίησε τη φράση… “Θάλασσα των Νήσων”.

“Αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη ‘Θάλασσα των Νήσων’ επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Απόδειξη πως η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από τον σεισμό, απεναντίας η Σμύρνη, η 3η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, υπέστη σοβαρές ζημιές”, είπε χαρακτηριστικά.