Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν μοιάζει ακριβώς έτσι όπως ήταν ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

15 Δεκεμβρίου, 20163:23 ΠΜ
More videos

Μία νέα γεύση από την νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν (Inception, Interstellar), Δουνκέρκη, μάς αποκαλύπτει το πρώτο trailer της ταινίας.

Το τρέιλερ έρχεται μετά από ένα πρώτο teaser γεμάτο ένταση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Αύγουστο. Η ταινία, η πρώτη του διάσημου σκηνοθέτη μετά το Interstellar, αναφέρεται στο λεγόμενο «θαύμα της Δουνκέρκης».

Όταν οι βρετανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στη Γαλλία στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνειδητοποίησαν ότι η γερμανική επίθεση του Μαΐου του 1940 ήταν απλά ένας αντιπερισπασμός -καθώς ο κύριος όγκος του γερμανικού στρατού προήλαυνε νότια, μέσω των Αρδεννών-, αποφασίστηκε η εκκένωση των συμμαχικών στρατευμάτων από το λιμάνι της Δουνκέρκης.

Στόχος ήταν να σωθούν περίπου 30.000 στρατιώτες. Τελικά, κατάφεραν να φύγουν από τη χώρα περισσότεροι από 300.000 γάλλοι και βρετανοί στρατιώτες.

Την ιστορία αυτής της εκκένωσης αφηγείται ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος έχει γράψει και το σενάριο της ταινίας.

Στη Δουνκέρκη πρωταγωνιστούν ο Τομ Χάρντι, ο Κίλιαν Μέρφι, ο Μαρκ Ράιλανς και ο Κένεθ Μπράνα -μεταξύ άλλων.

Ο Κίλιαν Μέρφι ερμηνεύει έναν ναύτη που επιβιώνει από μία επίθεση σε υποβρύχιο, διασώζεται από διερχόμενο σκάφος και οδηγείται πίσω στην Δουνκέρκη. «Δεν γυρίζω πίσω» λέει ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μέρφι. «Δεν μπορείς να κρυφτείς από αυτό γιε μου» τού απαντά ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Μαρκ Ράιλανς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα της ταινίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Γαλλία, την Ολλανδία, την Μεγάλη Βρετανία και το Λος Άντζελες, έγιναν με έναν συνδυασμό καμερών IMAX και φιλμ 65mm.

Δείτε το τρέιλερ:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News