Νέα στοιχεία για το θανάσιμο τροχαίο της «Δήμητρας» : «Ο οδηγός πετούσε τα ρούχα ενώ εκείνη ψυχορραγούσε»

15 Οκτωβρίου, 2021 10:24 ΜΜ
More videos

oι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες ρίχνουν φως στις συνθήκες του τροχαίου, που στοίχησε την ζωή του 64χρονου Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστού και ως «Δήμητρα της Λέσβου» -Μετά το χτύπημα «ξεκόλλησε» τα ρούχα του θύματος από το αυτοκίνητο ο 84χρονος οδηγός της μαύρης Mercedes

Υλικό από τις εκθέσεις των πραγματογνωμόνων σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 64χρονου Δημήτρη Καλογιάννη, γνωστού και ως «Δήμητρα της Λέσβου»,  είδαν το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας, αλλά και λεπτομέρειες για τις συνθήκες του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη τον περασμένο Απρίλιο.  Τα δύο πολυσέλιδα υπομνήματα που υπογράφουν ο διορισμένος από την Τροχαία Καλλιθέας μηχανολόγος μηχανικός κ. Φίλιππος Μπρέζας και ο πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Αναστάσιος Δέδες, δίνουν όλη την εικόνα της τραγωδίας που σημειώθηκε στις 05:10 τα ξημερώματα της 9ης Απριλίου στην παραλιακή. 

Οι δύο πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακτινογραφήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αμέσως μετά την παράσυρση της «Δήμητρας της Λέσβου» όχι μόνο δε σταμάτησε να βοηθήσει άλλα έφυγε και 1.9 χιλιόμετρα μακριά και στη συνέχεια στάθμευσε το όχημα στη λεωφόρο Συγγρού, κατέβηκε κάτω και «ξεκόλλησε» τα απομεινάρια από τα ρούχα της Δήμητρας που ψυχορραγούσε αβοήθητη στην άσφαλτο.

Ο κ. Δέδες κάνει λόγω για  «ενέργεια δόλια και κατακριτέα» εκ μέρους του ηλικιωμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είχε δίπλωμα τριετίας που έληξε στις αρχές Ιουνίου ενώ το ανασφάλιστο όχημα ήταν στο όνομα της συζύγου του. Η τροχαία ενημερώθηκε από την ιδιοκτήτρια του οχήματος ότι ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Στις 15 Ιουνίου, έγινε γνωστό πως ο οδηγός ομολόγησε στην αστυνομία την εμπλοκή του. Η οικογένεια του θύματος αλλά και η διοίκηση του Silver Alert κατήγγειλαν από την πλευρά τους τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία.

Η έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας

Από την έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας αποκαλύπτεται πως η Δήμητρα χαροπάλευε για δύο και περισσότερες ώρες αβοήθητη στην άκρη της λεωφόρου Ποσειδώνος και αν επέστρεφε ο οδηγός για να τη βοηθήσει, πιθανόν σήμερα να ήταν ζωντανή.

«Τραυματίας πεζός ανευρέθη στον τόπο του ατυχήματος και διεκομίσθη με ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Τζάνειο. Το όχημα, την 07:50 ώρα της ιδίας, ανευρέθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σταθμευμένο και ασφαλισμένο στον παράδρομο της λεωφόρου Συγγρού 183. Το όχημα έφερε υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο δεξιό μέρος, στη δεξιά εμπρόσθια πλευρά και στον δεξιό καθρέπτη, καθώς έλειπε το κάλυμμα του. Παραπλεύρως του σταθμευμένου οχήματος και δεξιά αυτού ανευρέθησαν τμήματα ενδυμάτων ερυθρού χρώματος», αναφέρει η έκθεση.