Νέα Σμύρνη: Του ξέφυγε του Μαυροειδάκου – «Πού την πατήσαμε με το κλομπ; Τραβάγανε με κινητό»

9 Μαρτίου, 2021 1:16 ΜΜ
More videos

Αντιδράσεις προκάλεσε με δηλώσεις του γνωστός Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Σχολιάζοντας το χθεσινή έφοδο της ΔΙΑΣ στη Νέα Σμύρνη, εκτός από τον ξυλοδαρμό του πολίτη, θέλησε να αναφερθεί και στο πτυσσόμενο κλομπ που χρησιμοποιήθηκε από τους άνδρες της αστυνομίας. Ένα κλομπ, το οποίο μέχρι και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης των Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος είπε οτι είναι παράνομο.

«Πού την πατήσαμε για να σας το πω έτσι λαϊκά; Βγήκε ένα γκλοπ που εγώ εδώ που κάθομαι είναι ωραία να το λέω, αλλά όταν είσαι εκεί είναι διαφορετικά. Βγήκε ένα γκλοπ που δεν έπρεπε να βγει, διότι ξέρουμε οτι τραβάνε με κινητά πήραν την εικόνα και ξαφνικά μετά αυθόρμητα οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης κάνανε πορεία και σηκώσανε πανό που έλεγε “Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας”».

Βίντεο με την προκλητική δήλωση του Μαυροειδάκου

«Χαμός» και στο Οpen με ανάλογες δηλώσεις

Χαμός έγινε και από τη συχνότητα του Open για τα όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη, με αρνητικό πρωταγωνιστή και πάλι τον Γενικού Γραμματέα Ειδικών Φρουρών, και τον δημοσιογράφο της Αυγής, Νίκο Σβέρκο.

Η πρώτη στιγμής μεγάλης έντασης ήταν όταν ο δημοσιογράφος είπε πως οι αστυνομικοί χτύπησαν οικογένειες και παιδιά, κάτι που διέψευσε ο εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών, με αποτέλεσμα να ακούσει τον Νίκο Σβέρκο να του λέει: «Δεν ντρέπεσαι, είσαι αστυνομικός εσύ; Δεν έχεις πετάξει ακόμα την στολή», με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να του απαντήσει: «Κύριε Σβέρκο δεν θα σας πω κάτι για την κόμη σας, αν πρέπει να ξυριστείτε ή τι πρέπει να κάνετε…».

Οι ατάκες αυτές προκάλεσαν την επέμβαση των παρουσιαστών, όμως μετά από λίγο η ένταση ανέβηκε και πάλι όταν ο Στράτος Μαυροειδάκος άρχισε να λέει πως ο νεαρός που ξυλοκοπήθηκε αντιστάθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρξει νέα έκρηξη από Νίκο Σβέρκο, ο οποίος του έλεγε: «Δεν ντρέπεσαι. Μόνο να δέρνετε ξέρετε», όμως ο καυγάς δεν τελείωσε εκεί.

Δείτε το βίντεο από το 4 λεπτό