Νέα πρόκληση από την Τουρκία: Εταίρος του Ερντογάν παρουσίασε χάρτη με τουρκική την Κρήτη

10 Ιουλίου, 2022 1:40 ΠΜ
More videos

Η Τουρκία ανεβάζει για ακόμα μια φορά τους τόνους της έντασης με την Ελλάδα, καθώς κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε χάρτη με τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο, όπου μεταξύ άλλων δείχνει την Κρήτη ως τουρκική.

Πρόκειται για ενέργεια που ανήκει στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ). Συγκεκριμένα, ο ίδιος συναντήθηκε με τον τυπικό αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ.

Μετά το τέλος της συνάντησης τους, ο Γιλντιρίμ δώρισε τον πίνακα με τις τουρκικές αξιώσεις στον Μπαχτσελί, ο οποίος δέχτηκε να τον κρατήσει και να φωτογραφηθεί μαζί του, ώστε να κυκλοφορήσουν οι συγκεκριμένες εικόνες στα social media

Ακάρ: Μην τολμήσετε περιπέτειες σαν κακομαθημένοι

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μίλησε στο τουρκικό κανάλι, Haber Global και εκτόξευσε νέες απειλές προς την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι η Τουρκία «δεν αστειεύεται», ενώ χαρακτήρισε και ως «κακομαθημένη» την Αθήνα, σχολιάζοντας τις ελληνικές θέσεις.

«Εμείς έχουμε σχέδια για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στο Αιγαίο, στην Αν. Μεσόγειο, στην Κύπρο. Έχουμε τα σχέδια μας και θα τα εφαρμόσουμε σε διαφορετικές φάσεις και στάδια. Κάναμε και τις απαραίτητες προσθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

«Όμως αν η απέναντι πλευρά αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο, λέει ψέματα, διαστρεβλώνει την αλήθεια, δημοσιεύει φωτογραφίες ασκήσεων που έχουν γίνει στο παρελθόν και παρουσιάζει την Τουρκία πως δήθεν ετοιμάζεται να κάνει απόβαση στα νησιά τότε τους λέμε πως “δεν μπορείτε να φτάσετε κάπου”. Είναι αδύνατον. Δεν μπορούν να φτάσουν», πρόσθεσε στη συνέχεια.