Νέα Μουδανιά: Μάσκες, υποχρεωτική προσευχή και εθνικό ύμνο ζητούν μαθητές

30 Σεπτεμβρίου, 20207:12 ΜΜ
More videos

Αιτήματα όπως η υποχρεωτική προσευχή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατέθεσαν στον δήμαρχο Ν. Μουδανιών μαθητές του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ της περιοχής.

Η υποχρεωτική καθημερινή προσευχή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου περιέχονται στην αιτηματολογία της χθεσινής συνάντησης μαθητών-εκπροσώπων του 1ου Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ν. Μουδανιών με τον δήμαρχο και τους αρμόδιους συνεργάτες του. Ζητήθηκε  τα αιτήματα τους να περιληφθούν στο έγγραφο του δημάρχου προς τα αρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα ζητούν:
1. Τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα.

2. Τη μη χρήση μάσκας την ώρα του διαλείμματος.
3. Τη χορήγηση καθημερινά μάσκας μίας χρήσης σε κάθε μαθητή.
4. Την υποχρεωτική προσευχή καθημερινά και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για κάποιες βελτιώσεις στα κτήρια των σχολείων, οι οποίες έχουν ήδη δρομολογηθεί. Επίσης, ο δήμαρχος εξήγησε τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής προς τις κατευθύνσεις της ενεργειακής αναβάθμισης, της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (ράμπες και χώροι), της πυρασφάλειας, του προσεισμικού ελέγχου και της συντήρησης/επισκευής σχολείων που εκπονείται σχετική μελέτη.

«Από τα παιδιά πάντα κάτι καλό έχεις να ακούσεις και να μάθεις. Έτσι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησα την έκθεση των απόψεων τους κι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος», είπε αρχικώς στις δηλώσεις του ο κ. Καρράς για να συνεχίσει «τα άκουσα με ιδιαίτερο σεβασμό, γιατί έτσι νιώθω ότι πρέπει να κάνω ως άνθρωπος πρώτα και μετά ως δήμαρχος. Ωστόσο, εξέφρασα την αντίθεσή μου στις καταλήψεις και στις εικόνες, όπως αυτές που αντικρίσαμε πέρυσι στο ΕΠΑΛ. Στη δημοκρατία διεκδικούμε με άλλα μέσα και οφείλουμε να προασπιζόμαστε πάνω από όλα την τήρηση του νόμου» κατέληξε ο δήμαρχος Ν. Μουδανιών.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/nmoudania-ipochreotiki-prosefchi-ke-anakrousi-tou-ethnikou-imnou-zitoun-mathites?fbclid=IwAR2J71q-a_20oO9Q0-ULky1XOKBqe4Tqm_psyqvwtXffM0jtdccGfaPvKO8

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News