Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
διεθνήΝέα μελέτη δείχνει ότι η σκληρή ροκ και μέταλ μουσική επιδρά θετικά...

Νέα μελέτη δείχνει ότι η σκληρή ροκ και μέταλ μουσική επιδρά θετικά στον άνθρωπο, μειώνει την βια και αυξάνει την ευτυχία!

Μια νέα μελέτη ανακάλυψε πως η heavy metal  μουσική έχει κατευναστική επίδραση. Παρόλο που οι στίχοι αναφέρονται συχνά σε θυμό, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ενισχύει τη θετικότητα και ρυθμίζει τη θλίψη.

Αν και πολλοί πιστεύουν πως η δυνατή μουσική συνδέεται με την επιθετική συμπεριφορά, η νέα έρευνα της Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Queensland τίμησε τη μαθήτρια Leah Sharman και τον καθηγητή Genevieve Dingle που απέδειξαν πως οι ακροατές αυτού του είδους της μουσικής έχουν περισσότερη έμπνευση και είναι πιο ήρεμοι.

Η δεσποινίς Sharman δήλωσε:

«Ανακαλύψαμε πως η μουσική αυξάνει τα θετικά συναισθήματα και ρυθμίζει τη θλίψη.  Όταν οι λάτρεις της μουσικής αυτής βιώνουν συναισθήματα θυμού, θέλουν να ακούσουν μουσική που να ταιριάζει με τα αυτό που νιώθουν. Αυτό τους βοηθά να εξερευνήσουν αυτά που αισθάνονται κάνοντάς τους δραστήριους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα επίπεδα εχθρότητας και άγχους μειώθηκαν μετά την ακρόαση της μουσικής και το πιο σημαντικό ήταν πως ένιωσαν να έχουν έμπνευση.»

extreme-music-2

39 ακροατές της heavy metal ηλικίας από 13 ως 34 κλήθηκαν να θυμηθούν κάτι από την ζωή τους που να τους προκαλέσει θυμό και μετά να ακούσουν για 10 λεπτά τη μουσική της επιλογής τους ή να μείνουν στη σιωπή.

Όσοι επέλεξαν τη μουσική μέσα σε 10 λεπτά ηρέμησαν.

Την επόμενη φορά που θα είστε θυμωμένοι ακούστε μουσική και θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Πηγή: dailymail.co.ukΤα πιο σημαντικά